Educarea și promovarea toleranței, egalității de gen, diversității și incluziunii copiilor pentru prevenirea discriminării minorităților etnice

Culegere de programe pentru cadrele didactice

details

Date of publication:  01 Jan 2020 Author:  Teodora Rebeja Liliana Astrahan Vlad Oleatovschi Cristina Triboi Octombrina Moraru Anatolii Oprea Publisher:  Terre des hommes Moldova Publication type:  Toolkit / Handbook / Manual

Acest program de instruire este destinat profesorilor care vor lucra cu copiii și părinții acestora. Scopul acestui program constă în educarea și promovarea toleranței, egalității de gen, diversității și incluziunii copiilor pentru a preveni discriminarea minorităților etnice.

Programul de instruire este structurat în 3 părți:'

Partea I – Aspecte generale privind noțiunile de bază;

Partea II – Activități psihosociale de grup pentru copii;

Partea III – Activități psihosociale de grup pentru părinți.

Acest suport de curs reprezintă prima parte a programului de instruire și conține două capitole:

  1. Aspecte teoretice privind noțiunile de bază
  2. Aspecte ce țin de dezvoltare personală și profesională a cadrelor didactice în educarea și promovarea toleranței, egalității de gen, diversității și incluziunii copiilor.

Această culegere de programe a fost elaborată în cadrul proiectului ''Parteneriate comunitare durabile pentru protecția drepturilor minorităților etnice din Republica Moldova", decembrie 2017 – ianuarie 2020, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Institutul pentru Inițiative Rurale, cu suportul financiar al Uniunii Europene și cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
 

Total number of pages: 
132
Language(s) of materials: 
Romanian
Country(s) this content is relevant to: 
Moldova

This project is funded by: