Trening za edukatore u području ljudskih prava

Datum: 
10. 09. 2018.
Organiser: 
Agencija za mobilnost i programe EU
Location: 
Orahovica i Petrčane, Hrvatska
Type of event: 
Offline
Deadline for registration: 
10. 09. 2018.

Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu projekta «Mladi za ljudska prava» tijekom listopada 2018. organizirat će dva regionalna treninga za edukatore u području ljudskih prava.

Trening je namijenjen svim osobama koje imaju iskustvo formalnog ili neformalnog rada s mladima, a koje već provode ili imaju namjeru provoditi edukativne radionice s mladima o ljudskim pravima (nastavnici/ce, učitelji/ice, studenti/ice, predstavnici/ice organizacija civilnog društva, osobe koje rade s mladima i za mlade, volonteri/ke…).

Osnovni cilj ovog treninga je osnažiti osobe aktivne u radu s mladima za provođenje edukativnih aktivnosti s mladima u području ljudskih prava. Slijedom toga ovaj trening za početnike u području ljudskih prava omogućit će sudionicima da unaprijede osnovne kompetencije (znanja, vještine, stavove) potrebne za provedbu edukacija o ljudskim pravima. Tijekom treninga sudionici će biti upoznati s osnovnim teorijskim okvirom vezanim uz ljudska prava, reflektirati o vlastitim iskustvima i stavovima vezanim uz ljudska prava, promišljati o vrijednostima, načelima i metodama koje se koriste unutar edukacije o ljudskim pravima i dobiti priliku osmisliti načine na koje dobiveno znanje mogu integrirati u organizacije u kojima rade. Trening se temelji na principima neformalne edukacije, u njemu se isprepleću teorijski i iskustveni segmenti i zahtijeva aktivno sudjelovanje svih sudionika. Svaki sudionik/ica dobit će priručnike Kompas i Bookmarks, kao i informacije o mogućnostima financiranja edukativnih aktivnosti o ljudskim pravima u okviru programa Erasmus+.

Troškovi javnog prijevoza, smještaja i prehrane tijekom treninga financirat će se iz sredstava projekta.

Prijave se zaprimaju putem obrasca http://bit.do/mladiljudskaprava do 24. rujna 2018. godine. Isti trening održat će se na dvjema lokacijama i u dvama termina: 11.-13. listopada 2018. u Orahovici i 26.-28. listopada 2018. u Petrčanama; molimo da u prijavnici naznačite za koji se termin prijavljujete. Svi/e prijavljeni/e bit će obaviješteni/e o ishodu prijave do 1. listopada 2018.

Za sve sudionike iz sustava formalnog obrazovanja potvrde o sudjelovanju bit će omogućene i kroz sustav EMA (aplikacija za organizaciju i praćenje edukacije - Education Management Application: www.e-skole.hr).

Detaljnije informacije o treningu (ciljeve, program…) možete pronaći u prilogu i ovdje, a javni poziv dostupan je i na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

Za dodatne informacija kontaktirajte Agenciju za mobilnost i programe EU: katarina.brajdic@mobilnost.hr

Ako ne želite više primati obavijesti o programima AMPEU-a na adresu Vaše elektronske pošte, molimo vas da ispunite ovaj obrazac.

 

Zemlja: 
Hrvatska
Evropska unija
Tags: 

Ovaj projek(a)t je finansiran od: