Naši članovi dobijaju mnogo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benefiti članstva

Postajući članom Child Hub zajednice, dobivate brojne privilegije, uspoređujući se s posjetiteljima koji nisu članovi. Dobivate pristup većem broju funkcija, više ljudi i više sadržaja. Što ste aktivniji, više beneficija imate.

 

Istaknite sebe i svoju organizaciju:

 • postajete vidljivi vašim kolegama u vašoj zemlji i izvan
 • povezujete se s materijalima koje ste autorizirali
 • promovirate svoju ekspertizu u Imeniku konzultanata
 • možete doprinijeti sa svojim sadržajem, poput vijesti, evenata, natječaja za posao itd.
 • dobivati ćete značke (badges) koje pokazuju vašu aktivnost u različitim eventima i aktivnostima. Dobiti ćete certifikate za pohađanje webinara

​Za svaku akciju na Child Hubu dobivate bodove (emotikone i zagrljanje), koji će vam pomoći pri osvajanju nagrada te u ostvarivanju prepoznatljivosti od strane zajednice. Kao dio zajednice možete utjecati sa svojim aktivnostima da se potrebe djece što prije ostvare.

Povežite se s kolegama:

 • Možete pretraživati druge stručnjake po lokaciji i sl.
 • Možete vidjeti aktivnosti (Activity log) što drugi čitaju, koje evente pohađaju i sl.
 • Možete poslati privatnu poruku članovima Child Huba
 • Možete ocijeniti sadržaj na Child Hubu i komentirati ga
 • Možete sudjelovati u raspravama na forumu
 • Možete registrirati organizaciju na Child Hubu i tagirati kolege, evente, novosti i publikacije
 • Možete tražiti Raspravu o slučaju (podnijeti slučaj direktno on-line) s kolegama u regiji
 • Možete ocijeniti vaše kolege u područjima u kojima rade

Učenje i istraživanje:

 • Dobiti ćete pristup Child Hubovoj On-line Akademiji i njenim edukacijama
 • Možete odabrati svoje područje interesa i dobivati obavijesti na vaš e-mail kada se objavi neki materijal na tu temu
 • Primati ćete preporuke za edukativne sadržaje
 • Možete se prijaviti na webinare i rasprave o slučajevima u jednom potezu (kliku). I ako ste ulogirabu, automatski se logirate u prostor za webinar.
 • Možete preporučiti webinare i predavače za ubuduće.
 • Možete sačuvati rasprave, omiljene sadržaje, webinare na koje ste se prijavili na "Moj ChildHub".

 

Kako postati članom?

Da biste postali član, kliknite ovdje. Proces je direktan i neće trajati duže od 1-3 minute.

 

Pogledajte ispod što naši sadašnji članovi misle o Child Hubu i kako profitiraju iz članstva.

 

Testimonials

Slika korisnika Anonymous

"The Child Protection Hub predstavlja jedan otvoren prostor za sve čiji je rad usm(j)eren na potpunu realizaciju dečijih/dječjih prava. U pitanju je pametna kombinacija virtuelnog i stvarnog životnog učenja i razmjene. Ovd(j)e profesionalci koji se bave dečijom/dječjom zaštitom mogu da komuniciraju jedni sa drugima, kao i sa međunarodnim stručnjacima, a omogućen im je i pristup raznovrsnim praktičnim i teorijskim materijalima. Doprinos svakog profesionalca je od značaja za razvoj ove platforme."

Arina Cretu
Moldavija
Slika korisnika Anonymous

"The Child Protection Hub obezbeđuje ključnu polaznu tačku za unapređivanje znanja i prakse za decu koja trpe rizik od nasilja. Svima nama obezbeđuje način da podelimo najbolje znanje i intervencije i da učimo jedni od drugih o najboljim načinima da stvarno poboljšamo živote dece. "

Dr Ajrin Stivens
Velika Britanija
Slika korisnika Aliona Stepan

Apreciez mult inițiativa de a „stoca” pe o pagina web atât de multe resurse calitative utile. Reușesc să mă informez despre domenii de interes pentru mine și consult conținuturi și subiecte total noi. Pentru mine este foarte important faptul că ChildHub oferă posibilitatea de a interacționa cu profesioniști din alte țări din regiune, dar și de la nivel național, de a împărtăși din experiența pe care o avem. Webinariile sunt o sursă accesibilă și atractivă de a învăța de la specialiști experimentați din întreaga lume. Iar formarea de formatori la care am participat a reprezentat o șansă unică de a întâlni experți din regiune și de a ne implica într-un schimb de experiențe pentru a soluționa probleme comune. 

Aliona Stepan
OCD radnik
Moldavija
Slika korisnika Anonymous

Smatram da je Child Protection Hub potreban i važan alat za stručnjake i opću populaciju, u primanju i razm(j)eni informacija na temu zaštite d(j)ece. Kao interaktivna mobilna stranica, Hub omogućava pristup obilnom sadržaju koji je aktualan u različitim formatima (teksualni, audio vizualni) te stranica omogućava prostor za razm(j)enu ekspertiza među članovima zajednice.

Kushtrim Islami
Kosovo
Slika korisnika Anonymous

"Stručnjacima koji rade u oblasti dečije/dječje zaštite je potrebno m(j)esto na kojem mogu da pročitaju stručnu literaturu, pronađu obećavajuće prakse rada sa d(j)ecom i inspiraciju da svoj posao obavljaju odgovorno i na kreativan način. Ipak, The Child Protection Hub nije samo mesto za to! To je m(j)esto gde profesionalci mogu i da se upoznaju, razmenjuju stručne informacije, ali i da pomažu jedni drugima i da se međusobno motivišu. To je pravo blago za sve stručnjake koji se bave zaštitom d(j)ece."

Vesna Katalinić
Hrvatska
Slika korisnika Anonymous

Child Hub je pravo blago u eri tehnologija i inovacija u kojoj živimo. Ovdje možete pročitati v(ij)esti, dobiti odgovore na pitanja od strane stručnjaka koji rade u c(ij)eloj regiji, naći dokumente koje hitno trebate, poslušati audio na specifičnu temu za pripremu za sastanak itd. Postoji ocean materijala za otkriti i koristiti.

Valbona Carcani-Mane
Albanija
Slika korisnika Anonymous

Često stručnjaci koji rade s djecom i koji pružaju direktne usluge mogu vidjeti proc(ij)ep između teorije i prakse: "Kako možemo prim(j)eniti teoriju privrženosti na dječaka starog 12 godina s poteškoćama u ponašanju?". Bez ambicije za redizajn fakultetskog programa, Child Hub povezuje teoriju, istraživanje i praksu na način da nudi materijale za samostalno učenje na jednostavnom jeziku. Obilni materijali koji variraju u duljini, formatu i temi pokrivaju psihološke, socijalne, pravne i medicinske teme povezane sa d(j)ečjom zaštitom.

Kalina Yordanova, PhD
Bugarska
Slika korisnika Anonymous

Child Hub je m(j)esto na kojemu možemo pronaći kvalitetne online sadržaje, ali i upoznati kolege iz drugih zemalja te s njima surađivati za postizanje dobrobiti d(j)ece. Posebno me veseli što su nam ovako dostupni različiti sadržaji za profesionalni razvoj, a online biblioteka uvijek pri ruci.  Vjerujem da i višejezičnost sadržaja omogućava lakše uključivanje i učitelja i stručnjaka te njihovo aktivnije sudjelovanje u svim oblicima zaštite d(j)ece.

Lidija Kralj
Hrvatska
Slika korisnika Anonymous

Child Hub radi! To je bila moja impresija kada sam ju prvi put koristila kako bih se konzultirala s kolegama iz regije uključeni u isti istraživački projekt vezan uz ljudske potencijale u sustavu zaštite d(j)ece. Osjećam kao da je Hub dizajniran po meni, mojim kolegama i našim potrebama. Svaki doprinos platformi može imati veliku vr(ij)ednost i imati pozitine posljedice za rad stručnjaka.

Elona Dhembo
Albanija
Slika korisnika Anonymous

"Rad u oblasti zaštite d(j)ece zaštite nije lak. Zapravo, pun je izazova i često je slabo plaćen! The Child Protection Hub ne može da pretvori zaštitu d(j)ece u lagan posao (ili dobro plaćen posao!), ali može da obezbedi resurse koji će biti od koristi profesionalcima koji su uključeni u ovaj zaht(j)evan posao. Takođe, to je i m(j)esto gde profesionalci mogu da upoznaju ljude koji se bave istim poslom – i iz svoje zemlje i iz zemalja u okruženju – i da sa njima d(ij)ele svoja iskustva, ideje i ciljeve."

Dr. Ian Milligan
Velika Britanija
Slika korisnika Anonymous

Child Protection Hub je izvor korisnih informacija za pojedinu zemlju te generalno za c(ij)elu regiju. Zahvaljujući njoj, shvatila sam da d(ij)elimo zajedničke brige i prakse u regiji. Zadovoljstvo mi je kontinuirano posjećivati Child Hub kako bih razmislila o stvarima na kojima trenutno radim.

Enkelejda Bregu–Lopari
Albanija
Slika korisnika Anonymous

Child Hub je jednostavam za korištenje te provođenje vremena u dijelu platforme pod nazivom aktivno učenje je korisno vrijeme za utrošiti. Interaktivni alati, mogućnost da se pridružite webinarima ili preslušavanje snimaka, kao i korištenje materijala za samostalno učenje i kurseva u kojima možete uživati u svom ritmu i iz udobnosti svog doma su daleko efikasniji i privlačniji.

Ana Rădulescu, PhD
Rumunija/Rumunjska
Slika korisnika Anonymous

Child Hub je m(j)esto gd(j)e se stručnjaci koji rade s d(j)ecom mogu sastati da raspravljaju o važnim pitanjima vezanim uz zaštitu d(j)ece. Platforma mi se sviđa ne samo jer je lako dostupna, nego i što stručnjacima omogućava da razm(ij)enjuju iskustva i materijale. Jaki temelji u zaštiti d(j)ece osiguravaju kvalitetniji put u kreiranju aktivnosti i pozitivnih promjena u budućnosti.

Maria Oţeleanu
S(j)everna i Južna Amerika
Slika korisnika Anonymous

Jasno je da je veliki trud uložen kako bi sučenje Child Hub-a bilo interaktivno, u zanimljivim bojama i pozivajuće. Svato tko koristi platformu osjeća se pozvano da stupi u kontakt s drugima, jer je komunikacija jednostavna i direktna. Možda najvažnije, Child Hub povezuje različite ljude iz različitih zemalja i pruža nešto za svakoga. Kontinuirano se unaprijeđuje te je povratna informacija dobrodošla i jednostavna za dati.

Peter Szczyglowski
S(j)everna i Južna Amerika
Slika korisnika Anonymous

Child Hub je važan izvor za zaštitu d(j)ece i osnaživanje na Balkanu. Pruža bogate materijale i mogućnosti za učenje stručnjacima koji su udaljeni od knjižnica te kreira pristup stručnjacma koji rade na istom području. Platforma kontinuirano raste, pa se stručnjaci vraćaju kako bi profitirali od novih materijala.

Moshe Iandsman, PhD
Kosovo
Slika korisnika Anonymous

Child Protection Hub vas izaziva da otkrivate i učite. Tu vidim mogućnost za stručnjake koji rade s d(j)ecom da zajedno rade te kreiraju servise sa snažnijim utjecajem na zaštitu djece.

Lavinia Hagiu
Rumunija/Rumunjska

Ovaj projek(a)t je finansiran od:

Kontakt

Terre des hommes Regional Office
1027 Budapest,
Bem rakpart 50. T.1, .
Hungary

Phone: (36 1) 266-5922