[Hrvatska] ChildHub stručni skup "Korištenje modernih tehnologija u sustavu socijalne skrbi"

12. 12. 2019.

Stručni skup pod nazivom „Korištenje modernih tehnologija u sustavu socijalne skrbi“ održao se 12. listopada 2019 godine od 9 do 13 sati u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Više od 60 stručnjaka sudjelovalo je stručnom skupu.

Ispred Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Tanja Žaja, načelnica Sektora za koordinaciju reformskih procesa i modernizaciju sustava socijalne skrbi, predstavila je proces digitalizacije sustava i planove u nadolazećem periodu.

Ispred Komore socijalnih radnika, Vanja Branica predstavila je način bodovanja off-line i on-line tečaja i edukacija te objasnila važnost kontinuiranog napredovanja i dobivanja novih i relevantnih podataka neovisno o načinu samog učenja.

Doc.dr.sc. Lucija Vejmelka sa Studijskog centra socijalnog rada Sveučilišta u Zagrebu govorila je o etičkim dilemama kada stručnjaci komuniciraju putem modernih tehnologija sa klijentima te važnosti promišljanja stručnjaka kada koriste društvene mreže kako bi upoznali klijenta.

Na stručnom skupu su stručnjakinja Hrabrog telefona Mirna Čagalj Farkas predstavila je alat komunikacije sa djecom, mladima i roditeljima – savjetodavni chat, a Vesna Katalinić je predstavila alat e-učenja platformu Child Hub, micro learning alat Zunos te sam pilot projekt provedbe on-line i off-line supervizije u CZSS Krk.

Aleksandra Mudrinić iz CARNet-a je predstavila nacionalni zavidni projekt pametnih škola te pokazala svojim primjerom put kojim sustav socijalne skrbi može ići te otvorila prostor za buduću suradnju.

Ovaj projek(a)t je finansiran od: