Promocija prirucnika za vansudske profesionalce u radu sa maloljetnim počiniocima krivicnih djela

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

Datum održavanja vebinara: 
19. 05. 2016.
Start and finish time of webinar: 
11.00 am CET
Lecturer: 
Prof dr Elmedin Muratbegović

Save the Children, je u partnerstvu s Centrom za istraživanje politike suprostavljanja kriminalitetu, kreirao hodograme (plakate) za službenike koji su izravno uključeni u rad s maloljetnim prestupnicima, u skladu s odredbama propisanim u okviru postojećih zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnim prestupnicima u Federaciji BiH (Zakon o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku) i u Distriktu Brčko (Zakon o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku).

Hodogrami (plakati) su namijenjeni vansudskim službenicima (policija, centri za socijalni rad i obrazovni sektor) koji će tako na praktičan način biti informirani kako da djeluju u skladu s pravnim procedurama i dužnostima službenika unutar sektora u kojem su uposleni.

Kako bi zadatak profesionalaca bio pojednostavljen, kreiran je Priručnik na način da su hodogrami propraćeni tekstualnim dijelom uz praktične primjere, prikazujući procedure za svaki pomenuti sektor propisane postojećim zakonima u FBiH i Distriktu Brčko na veoma jednostavan i razumljiv način.

 

O predavaču:

Prof dr Elmedin Muratbegović je rođen u Sarajevu 1972. godine. Doktorirao je na Fakultetu kriminalističkih nauka Univerziteta u Sarajevu na temu: “Prevencija kriminaliteta u svjetlu tradicionalnih i savremenih kriminoloških teorija”. Elmedin Muratbegović je pružao usluge kao istraživač, ekspert ili konsultant u brojnim domaćim i međunarodnim kako vladinim tako i nevladinim projektima. Član ekspertskog tima za izradu izvještaja iz oblasti  Pravosuđe i unutrašnji poslovi, Vijeća ministara BIH i Direkcije za evropske integracije, priprema pristupa BiH u EU, oblast JHA (2004.); Predsjednik Udruženja diplomiranih kriminalista BIH (2002.-2007.); Glavni i odgovorni urednik redakcije časopisa Kriminalističke teme (2011.-2013.); Inicirao proces i učestvovao u izradi nekoliko značajnih dokumenata i zakonskih propisa u BIH. Trenutno radi kao nastavnik sa izborom u zvanje vanrednog profesora na Katedri za KRIMINOLOGIJU na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije (Univerzitet u Sarajevu) i šef je pomenute Katedre.  

Media: 
Jezik(ci) materijala: 
Bosnian
Series this is part of: 
Slavko Milić
Slika korisnika Slavko Milić
Pitanje

Poštovani/ne,

Obzirom da se naša organizacija dugo godina bavi pitanjima prevencije maloljetničke delinkvencije molimo Vas da imate razumijevanja i proslijedite nam elektronski priručnik za maloljetnike.

Hvala Vam.

 

mr Slavko Milić

Defendologija centar Crne Gore

Aida Ivkovic
Slika korisnika Aida Ivkovic
Odgovor re elektronska verzija Prirucnika

Postovani g-dine Milic,

elektronska verzija Prirucnika ce se biti postavljena u online biblioteku, nakon webinara.

Ukoliko zelite da vam se posebno dostavi, molim proslijedite vas mejl.

Lp i svako dobro,

Aida Ivkovic

Aida Ivkovic
Slika korisnika Aida Ivkovic
Odgovor re elektronska verzija Prirucnika

Postovani g-dine Milic,

elektronska verzija Prirucnika ce se biti postavljena u online biblioteku, nakon webinara.

Ukoliko zelite da vam se posebno dostavi, molim proslijedite vas mejl.

Lp i svako dobro,

Aida Ivkovic

Tijana Karic
Slika korisnika Tijana Karic
Pozdrav,

Pozdrav,

kada će biti postavljen priručnik u online biblioteku? Unapred hvala na odgovoru :)

 

Pozdrav,

Tijana Karić

Ovaj projek(a)t je finansiran od: