Multimedija

Kada imate samo nekoliko minuta na raspolaganju da osv(j)ežite svoje znanje, ovd(j)e možete da pročitate kratak pregled istraživanja, odslušate neki podkast ili odgledate kratak video snimak.

dostupno materijala. Kliknite ovdje za pretragu.
Ovo ne može biti normalno [Video]
video21. 05. 2019.
Published by UNICEF
Ovaj video govori o odrastanju u istočnoj Ukrajini, u petogodišnjem konfliktu. Devojčica po imenu Sonja, govori o tome kako su se od metaka štitili vrećama od peska, kako su bežali u podzemne bunkere.
Globalna studija iz 15 zemalja pokazala je da djeca integriraju znanja o rodnim stereotipima do dobi od 10 godina [Video]
video18. 04. 2019.
Published by TIME
U skoro svakom društvu, od Baltimorea do Bejinga, dječaci dobivaju uputu da izađu vani i doživljavaju avanture, dok se djevojčice potiče da ostaju kod kuće i obavljaju kućanske poslove.
INSPIRE Dobra praksa - Program seksualnog obrazovanja 'Yelon' [Document]
document18. 04. 2019.
Published by ChildHub
Sedam INSPIRE strategija za zaustavljanje nasilja nad decom je kombinacija delotvornih intervencija zasnovanih na dokazima, koje podržavaju države u zaustavljanju nasilja nad decom.
O promociji knjige "Znanost i umjetnost odgoja" [Video]
video30. 01. 2019.
Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, kao glavna urednica, navela je da ova knjiga o odgoju djece na temelju dugogodišnjeg rada s djecom, ali i najnovijih znanstvenih spoznaja te primjera iz prakse nastala iz entuzijazma 32 autora, iskusna stručnjak
Srbija, kratkim crtanim filmovima protiv trgovine ljudima [Video]
video24. 12. 2018.
Published by Centar za integraciju mladih
U okviru projekata koje Centar za Integraciju Mladih sprovodi u partnerstvu sa Save The Children sa ciljem pružanja podrške i zaštite deci izbeglicama i migrantima, tim iz prihvatnog centra u Vranju je, zajedno sa decom realizovao 5 kratkih animir
Right to Play "We Rise" [Video]
video21. 11. 2018.
Published by Right to play
Humanitarna organizacija "Right To Play" je podelila dva zapanjujuća i provokativna spota kako bi obeležili Međunarodni dan deteta! Predstavljamo vam spot "We rise"!
Right to Play "Games Over Guns" [Video]
video21. 11. 2018.
Published by Right to play
Humanitarna organizacija "Right To Play" je podelila dva zapanjujuća i provokativna spota kako bi obeležili Međunarodni dan deteta! Predstavljamo vam spot "Games Over Guns"!
Škola kao bezbedno mesto [Video]
video15. 10. 2018.
Published by Mreža organizacija za decu Srbije – MODS
Kada su suočena sa različitim izazovima tokom detinjstva, zašto se neka deca izbore sa poteškoćama i prevladaju ih, dok druga imaju ožiljke koji ometaju njihov razvoj?
Mogu drugačije: kampanja Hrabrog telefona [Video]
video05. 10. 2018.
Published by Hrabri telefon
Kampanja je nastala u sklopu projekta "Od politike do stvarnosti - promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece".
Što se događa u odgoju u današnje vrijeme? Ima li pomaka u samosvijesti? [Video]
video05. 10. 2018.
Published by Udruga Igra
U sklopu programa Mentalnog zdravlja pokrenutog 2015. godine, Udruga Igra pokrenula je Youtube kanal Mentalno zdravlje. Svrha je tog kanala senzibilizacija javnosti i progovaranje o temama mentalnog zdravlja. 

Stranice

Ovaj projek(a)t je finansiran od: