Multimedija

Kada imate samo nekoliko minuta na raspolaganju da osv(j)ežite svoje znanje, ovd(j)e možete da pročitate kratak pregled istraživanja, odslušate neki podkast ili odgledate kratak video snimak.

143 items available. Click here to search.
Program podrške u zapošljavanju mladih koji žive i/ili rade na ulici [Video]
video19. 12. 2020.
Published by Centar za integraciju mladih
Program podrške u zapošljavanju mladih koji žive i/ili rade na ulici ima za cilj da kroz sveobuhvatni sistem podrške, osnaživanje i uključivanje u sistem poveća zapošljivost ove grupe mladih.
"Hair Love" [Video]
video05. 12. 2020.
"Hair Love", animirani film iz SAD, dobitnik Oskara za najbolji kratki animirani film, reditelja Matthew A. Cherry, na dirljiv način govori o devojčici koja žuri na mamin rođendan u bolnicu i otac mora da joj pomogne sa frizurom..
Dan sigurnijeg interneta: Zajedno za bolji internet! [Video]
video12. 02. 2020.
Dan sigurnijeg interneta proslavljen je u utorak, 11. februara 2020. godine, kada su, ponovo, zainteresovane strane udružile snage širom sveta kako bi radile „Zajedno za bolji internet“.
Liam Neeson priča o svom detinjstvu [Video]
video05. 12. 2019.
Published by UNICEF
U ovom UNICEF video snimku, Liam Neeson deli svoje najsrećnije uspomene iz detinjstva i objašnjava zašto se bori za dečja prava.
Audrey Hepburn u Unjedinjenim nacijama [Video]
video18. 11. 2019.
Published by UNICEF
Pre 30 godina, UNICEF-ova ambasadorka dobre volje, Audrei Hepburn, održala je ovaj strastveni govor dok su svetski lideri usvajili UN-ovu Konvenciju o pravima deteta.
Georgi Dimitrov o efektu institucionalizacije na decu bez roditeljskog staranja [Veb stranica]
websitelink11. 11. 2019.
Delimo sa vama ovaj intervju na bugarskom jeziku sa Georgi Dimitrov, autorom publikacije "Да докоснеш мечтата" (Dotakni san) i osnivačem plesne grupe "Петлите" (Petli
Prepoznavanje zlostavljanja dece [Document]
document25. 10. 2019.
Published by Terre des hommes
Ovaj praktični vodič napisao je Paul Bercea, o tome kako prepoznati znakove zlostavljanja kod dece. Deca često nisu u stanju da otkriju šta im se dogodilo, pa je za profesionalce veoma važno da budu budni i razumeju druge znake moguće traume.
„Poboljšanje pružanja usluga i podizanje svijesti za borbu protiv trgovine ljudima na Balkanu, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu“ [Video]
video15. 10. 2019.
Published by Terre des hommes Albania
Ovaj spot je nastao u okviru projekta „Poboljšanje pružanja usluga i podizanje svijesti za borbu protiv trgovine ljudima na Balkanu, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu“ finansiran od strane Američkog departmenta SAD-a preko J-TiP programa.
11. oktobar, Međunarodni dan devojčica [Video]
video11. 10. 2019.
Published by UN Women
Širom sveta, 11. oktobar se obeležava kao Međunarodni dan devojčica.
Digitalni vodič „Deca i internet – pametno od početka“ [Infographic]
infographic10. 10. 2019.
Published by Užićki centar za prava deteta
Užički centar za prava deteta izradio je digitalni vodič „Deca i internet - pametno od početka“.

Stranice

Ovaj projek(a)t je finansiran od: