Podržavanje djece s poteškoćama u čitanju i pisanju (on-line tečaj)

Organizacija: 
Coursera
Start date: 
15. 05. 2017.
End date: 
01. 07. 2017.

Ovaj tečaj je namijenjen nastavnicima kako bi naučili zbog čega neka djeca imaju toliko poteškoća u čitanju i pisanju, odnosno disleksijom i kako bi naučili više o najboljim načinima podučavanja pisanju i čitanju u skladu s posljednjim znanstvenim istraživanjima.
Unatoč stvaranju tečaja na Sveučilištu u Londonu, sudjelovanje na ovom tečaju se neće dodjeljivati akademskom uspjehu za programe Sveučilišta u Londonu.

Tečaj će se temeljiti na idućim točkama:
1. Pregled tečaja
2. Tumačenje i identificiranje disleksije
3. Komorbiditet i psihološki i socijalni čimbenici
4. Praktični pristupi podučavanju -1. dio
5. Praktični pristupi podučavanju- 2. dio
6. Vještine učenja, pomagala i prilagođavanje

Recenzija s web stranice obuhvaća duh tečaja:
"Smatram da je ovaj tečaj izuzetno koristan, pun je najnovijih znanstvenih dokaza i savjeta kako pomoći onima koji rade sa učenicima s disleksijom, kako poboljšati čitanje s razumijevanjem i pisanje. Bolje razumijem disleksiju, osobito psihološke i neurološke čimbenike. Naučio sam kako se engleski jezik razvio (nerazumljivo) i koje izazove on predstavlja za one s disleksijom. Ovaj tečaj je pun savjeta o tome kako učiniti okolinu, u kojem se odvija učenje, više uključivom za one s disleksijom, kako inkorporirati metode multisenzornog podučavanja i objašnjenja različitih stilova učenja, uključujući planiranje prilagođavanja kapaciteta radnog pamćenja učenika.  Preporučujem ovaj tečaj- nemojte ga propustiti!"

Type of learning: 
Scheduled
Topic(s): 
Osnaživanje d(j)ece / učestvovanje d(j)ece
Target professionals: 
Academia
akademski
edukator
Public education
nastavnik
Jezik(ci) materijala: 
engleski

Ovaj projek(a)t je finansiran od: