[Hrvatska] Child Hub održao prvi dio pilot modela treninga „Korištenje modernih tehnologija u procesu dodatnog obrazovanja i osnaživanja za stručnjake u sustavu socijalne skrbi"

11. 06. 2019.

Child Hub u suradnji s Hrvatskom udrugom socijalnih radnika razvio je pilot model treninga koji će stručnjake socijalne skrbi osnažiti u području korištenja različitih platformi i aplikacija u svrhu vlastitog obrazovanja i profesionalnog osnaživanja. Četverogodišnje iskustvo provedbe Projekta  pokazali su nam da stručnjaci u području socijalne skrbi pokazuju neiskustvo, neinformiranost, ponekad i otpor naspram korištenja modernih tehnologija. Zaključili smo da je sada pravi trenutak da dužim i sadržajnijim treningom približimo korisnost i lakoću korištenja on-line alata.

Pilot model se sastoji od 5 susreta od kojih se četiri susreta odvijaju off-line, a zadnji on-line putem platforme za komunikaciju Adobe Connect. Prvi dio treninga se održao 6. lipnja u Centru za socijalnu skrb Krk te su se uključili stručnjaci iz manjih i otočnih sredina Hrvatske. Sudionici su kroz petosatni iskustveni trening u malim grupama prolazili kroz ChildHub i ChildHub Akademiju te samostalno isprobavali opcije. Evaluacija pokazuje izrazito zadovoljstvo prezentiranom materijom! Od jeseni se nastavljaju susreti uživo u istom centru za socijalnu skrb sa posebno educiranim supervizorima te ih se priprema da zadnji supervizijski susret održe on-line putem.

Hrvatska udruga socijalnih radnika već četvrtu godinu podržava provedbu projekta Child Protection Hub te omogućava organizacijski i profesionalni kapacitet provedbi direktnih treninga na području Hrvatske.  

Ovaj projek(a)t je finansiran od: