Kako znati kome vjerovati u situacijama seksualnog zlostavljanja djece?

09. 02. 2016.
Source: 
the Guardian online

"Svaka navodna žrtva mora se uzeti ozbiljno. No u isto vrijeme, kroz naš kolektivni užas nad zločinom, jednom netko optužen ostaje optužen." Ovako pisac Guardian-a otvara raspravu kroz članak.

To otvara vrlo jednostavno pitanje seksualnog zlostavljanja sa svom njegovom složenošću; od posljedica u životima žrtve, zlostavljača, lakoće kojom to postaje javno i sve njegove posljedice u obiteljima i budućem životu, načina kako sustavi diljem svijeta rade i kako vrlo često ponovno okupljaju zlostavljača i žrtve itd.

U članku se također uzima u razmatranje subjektivnost percepcije kolektiva i vjerovanja prilikom ocjenjivanja slučaja zlostavljanja, pitanja obilježavanja uzroka, istine, ponekad i žrtve prije zlostavljača. I zbog takvih suprotnih vjerovanja članak nosi snažnu poruku na kraju i zbog toga pravosuđe mora biti lišeno subjektivnosti i osvjetliti slučajeve seksualnog zlostavljanja. Članak završava rečenicom "Ophođenje bilo bi bolje i prema tužitelju i optuženiku,, ako bismo ponudili neku novu normalu, u kojoj naša potreba da se vjeruje u ljudsku dobrotu dolazi iza traženja pravde.

Series this is part of: 

Ovaj projek(a)t je finansiran od: