[Međunarodni] "Terre des hommes" je dobitnik Balzanove nagrade: milion švajcarskih franaka za novorođenčad

12. 09. 2018.
Source: 
https://www.tdh.ch

"Terre des hommes-u" je dodeljena Balzanova nagrada za humanost, mir i bratstvo. Nagrada je u iznosu od milion švajcarskih franaka a dodeljena je našem timu za borbu protiv smrtnosti porodilja i odojčadi.

Balzanova nagrada se dodjeljuje najmanje na svake tri godine i predstavlja najvažniju nagradu za mir nakon Nobelove nagrade. Prethodni dobitnici bili su i Majka Tereza i Abe Pijer. "Oduševljeni smo što smo dobili ovu nagradu. Ne dešava se često da naš rad bude prepoznat kao doprinos svetskom miru", naveo je Vito Angelilo, generalni direktor "Terre des hommes-a".

Prilikom dodeljivanja Balzanove nagrade, predsednik Fondacije za nagradu Balzan Enrico Decleva, istakao je "Posvećenost "Terre des hommes-a" poboljšanju svakodnevnog života najugroženijih spašavajući milione siromašne dece širom sveta".

Tdh je izdvojen zbog svog SIMESON projekta. Ovaj projekat obučava zdravstvene radnike u Segou regionu na Maliju kako bi spasavali novorođenčad i vodili brigu o njihovim majkama. Projekat bi se mogao kopirati i u drugim zemljama i implementirati se u velikoj meri.

Ricardo Lamparielo, šef programa koji se bave zdravstvenom zaštitom u "Terre des hommes-u", je oduševljen nagradom. "Ovo je priznanje duha inovacija koje nas vodi u Tdh. Zahvaljujući ovoj nagradi, mi ćemo moći da pomognemo većem broju dece i njihovim majkama. To su divne vesti".

Topic(s): 

Ovaj projek(a)t je finansiran od: