Predstavljanje "Priručnika za pomoć roditeljima u zaštiti dobrobiti djeteta"

02. 12. 2015.

Dana 25.studenoga 2015. godine u kongres centru Zagreb održano je predstavljanje Priručnika za pomoć roditeljima u zaštiti dobrobiti djeteta.  Priručnik je namijenjen socijalnim radnicima i drugim stručnjacima koji rade na području zaštite djeteta.  Priručnik je izdan u nakladi UNICEF-a i Društva za psihološku pomoć te ga je uredila Marina Ajduković.

Predstavljanje započinje riječima Gordane Horvat, predstavnice UNICEFA u ovom projektu. Zatim predaje riječ Štefici Karačić.

Štefica Karačić koja je po struci socijalna radnica naglašava važnost priručnika u pitanjima nesigurnosti obavljenog posla. Istaknula je da pitanja poput „Jesam li pogriješila“  će biti u puno manjem omjeru sa novim priručnikom. Priručnik navodi nove alate evaluacije, brze procjene, predloške, daje pregled dosadašnjih nekih situacija, nudi razloge i uzročnike istih.

Priručnik je pogodan iz razloga jer spaja teoriju i praksu. Posebnu vrijednost priručnika je u tome da ima novu listu za procjenu rizika djeteta.  Priručnik je rađen 2.godine.

Zatim nastavlja Danijela Šincek, docentica na Filozofskom fakultetu Osijek, također vještakinja i recenzentica ovog priručnika. Također naglašava vrijednost priručnika u smislu brže i jasnije evaluacije. Priručnik je po njenim riječima putokaz, odakle krenuti, kojim putem, do kojeg cilja.

Na kraju se predstavila i sama urednica Priručnika koja je rekla par riječi o donošenju priručnika kroz vrijeme.

Ovaj projek(a)t je finansiran od: