Stručnjaci u području dječje zaštite dijele realnu sliku o multidisciplinarnom radu

05. 11. 2015.

9. i 10. studenoga 2015. u Prishtini, Kosovo, Terre de hommes, Child Protection Hub i Defence for Children održavaju regionalnu konferenciju pod nazivom “Dijeljenje iskustava multidisciplinarnog timskog rada”. Konferencija će okupiti socijalne radnike, akademike, predstavnike vlade i predstavnike neformalnih udruga iz čak 13 zemalja da istraže multidisciplinarni pristup s ciljem unaprijeđenja sustava socijalne skrbi.

”Multidisciplionarni rad s obiteljima je neophodan da se unaprijedi zaštita djece kroz razumjevanje potreba obitelji od strane stručnjaka “ rekla je Stephanie Delaney, međunarodna savjetovateljica za zaštitu djece.

Konferencija će uključivati ceremoniju podjele nagrada za ključne doprinositelje Child Protection Hub-a na temu multidisciplinarnog i interdisciplinarnog rada agencija. Nagrađeni će ostvariti i financiranje za razvoj projekta po izboru.

“Konferencija je izuzetna prilika da se podjeli i nauči nešto na temelju raznih iskustava zemalja regije kako bi se ojačao sistem socijalne skrbi za zaštitu djece.” rekla je Jezerca Tigani, predstavnica zemlje za Terre des hommes Albania & Kosovo.

 

Terre des hommes fundacija teži pomaganju djeci koja su u potrebi u svijetu. U jugoistočnoj Europi se fokusira na djecu koja nemaju mjesto stanovanja te na ojačavanje sustava socijane skrbi.

Child Protection Hub promovira kontinuirani razvoj poboljšanja prakse zaštite djece i politiku Jugoistočne Europe kroz pristup sudjelovanja i zajednicu takvih praksa na internetu, ali i van interneta.

Defence for Children International je neprofitna organizacija koja se bavi promoviranjem i zaštitom ljudskih prava, kao i prava djece na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj I globalnoj razini već 35 godina.

Bliska suradnja je bila omogućena od strane sveučilišta Priština, Filozofski fakultet te podrške Nizozemske vlade, MATRA programa, Austrijske agencije za razvoj, Europske unije i Oak fundacije. 

Dokumenta u prilogu: 

Ovaj projek(a)t je finansiran od: