ChildHub i PROMISE serija vebinara: 20 godina Barnahus-a

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

Datum održavanja vebinara: 
17. 05. 2018.
Start and finish time of webinar: 
3-4pm CET
Lecturer: 
Bragi Gubrandson, inicijator i realizator Barnahus modela
Organizator: 
ChildHub

Mnoge zemlje u Evropi sada brzo kreću ka uspostavljanju, razvoju i proširenju Barnahusa ili sličnih usluga. Kako ovaj pokret hvata zalet, polje znanja i iskustva raste. Serija PROMISE vebinara upućuje otvoreni poziv za pridruživanje diskusijama i razmenu unutar evropskog pokreta Barnahus. Tokom PROMISE 1, odabrani profesionalci iz cele Evrope bili su pozvani da učestvuju na PROMISE sastancima za razmenu projekata. Ovi sastanci su sadržali predavanja, obuke i diskusije o ključnim principima, standardima i izazovima koje treba razmotriti prilikom otvaranja i vođenja multidisciplinarne i međuagencijske saradnje za decu koja su žrtve i svedoci nasilja. U ovoj seriji vebinara ćemo proširitu i vratiti se na teme obuhvaćene PROMISE 1 za širu javnost. Kao deo ove serije, cilj nam je da razgovaramo uopšte o konceptu Barnausa, prilagodljivosti koncepta lokalnom kontekstu kao i o standardima kvaliteta Barnausa - koji postavlja osnovne principe, specifične aktivnosti i institucionalne aranžmane koji omogućavaju usmerene i delotvorne, zajedničke akcije u čijem je središtu dete. Serija vebinara će dinamički odgovoriti na pitanja koja će se pojaviti, ponuditi zakazane "chat" sobe za odabrane teme, pa čak i podeliti najbolje prakse i naučene lekcije iz aktivnosti projekta PROMISE 2.

U našem prvom vebinaru u sklopu ove serije zakazane za 17. maj, održaćemo glavnu prezentaciju čoveka koga ne treba posebno predstavljati - Bragija Gubrandsona, direktora vladine agencije za zaštitu dece sa Islanda, koji je inicijator i realizator modela Barnahus. Ukoliko niste sigurni šta je Barnahus, zašto je on potreban ili kako će model funkcionisati u Vašoj zemlji, onda ne tražite dalje. Na ovom vebinaru gospodin Gubrandson će razmatrati "zašto?", "kako?" i "šta je sledeće?", o osnivanju Islandskog Barnahua pre 20 godina i njegovoj ekspanziji u Evropi i šire - procesu u kojem je i on sam igrao ključnu ulogu.

Ukoliko ste zainteresovani za Barnahus model, imamo predlog za Vas, pozovite kolege u vašu kancelariju da zajedno prisustvujete vebinaru. Spremite pitanja kako biste ih zajedno postavili predavaču, i planirajte da odvojite vreme za diskusiju o vebinaru nakon njegovog završetka.

Obavezno pratite stranicu za vebinare na ChildHub-u i prijavite se za naš bilten kako bi ste dobijali redovne informacije o predstojećim sesijama!

O predavaču:

Bragi Gubrandson je generalni direktor vladine agencije za zaštitu dece sa Islanda od 1995. godine. On je sociolog sa Univerziteta u Kentu, Canterburi, i već tri decenije aktivno se bavi nacionalnim i međunarodnim pitanjima vezanim za prava deteta, zlostavljanja i zanemarivanja dece. Pre svog trenutnog položaja, on je bio savetnik ministra za socijalna pitanja u Islandu.

Gospodin Gubrandson je takođe osnivač islandskog Barnahusa koji je bio inspiracija za "child- friendly" i multidisciplinarne reakcije na zlostavljanje dece u mnogim evropskim zemljama.

Nakon što je u velikoj meri bio angažovan u okviru Saveta Evrope (CoE) kao konsultant i stručnjak, izabran je za predsednika Lanzarote Komiteta od 2014. do 2016. godine.

Član je ekspertske grupe za "decu pod rizikom" u okviru Veća zemalja Baltičkog mora od samoga početka, a njime je i predsedavao u periodu od 2002. do 2003. kao i od 2016. do 2017.

Kako da prisustvujete vebinaru:

Kliknite na dugme ispod kako biste se prijavili za vebinar. Nekoliko sati pre početka vebinara dobićete email sa linkom ka sobi za vebinar i uputstva kako mu se priključiti. Priključivanje našim vebinarima je vrlo lako, ne zahteva od nikakve posebne veštine i traje samo nekoliko minuta. Možete se priključiti vebinaru sa Vašeg računara, tableta ili mobilnog telefona.

Ovde možete proveriti vreme početka vebinara u Vašoj vremenskoj zoni.

Jezik(ci) materijala: 
English

Ovaj projek(a)t je finansiran od: