ChildHub i PROMISE serija vebinara: Prilagođavanje Barnahus koncepta lokalnom kontekstu

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

This webinar has already taken place. You will not be able to join it.

Datum održavanja vebinara: 
24. 05. 2018.
Start and finish time of webinar: 
4-5pm CET
Lecturer: 
Ana M. Piterson, Socijalni radnik/Koordinator, Barnahus Linkoping, Švedska
Gordana Buljan Flander, Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba
Organizator: 
ChildHub

U našem drugom vebinaru o Barnahus-u uporedićemo kako Barnahus Linkoping (Švedska) i Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba (Hrvatska) rade na postizanju standarda kvaliteta Barnausa u svojim lokalnim kontekstima. Svi učesnici se podstiču da dopunjuju prezentaciju sa informacijama o posebnim načinima rada. Rezultat će predstaviti postojeće inovacije i inspirisati predstojeće usluge kako bi pronašli odgovarajuća rešenja za njihov lokalni kontekst.

Obavezno pratite ChildHub vebinar stranicu i prijavite se za naš bilten kako biste dobijali redovne informacije i o predstojećim sesijama!

O predavaču:

Ana M. Piterson radi kao koordinator u Barnahusu u Linkopingu u Švedskoj. Barnahus je započeo 2005. godine i od samog početka ona je pratila njegov razvoj, najpre kao predstavnik u radnoj grupi, a potom i od 2012. godine kao koordinator. Ona je socijalni radnik i ranije je uglavnom radila sa decom i adolescentima unutar socijalnih službi. Kao koordinator, ona je takođe i član različitih razvojnih grupa, koje se, na primer, bave temama obrezivanja genitalija, nasiljem u bliskim odnosima i važnošću rutina za decu u određenim ciljnim grupama.

Redovno drži predavanja o rutinama i procesima modela Barnahusa, kako identifikovati decu u ciljnoj grupi a koja su pod rizikom i šta uraditi kada nam deca otkriju neku informaciju.

Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander je psiholog, psihoterapeut i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba. Radila je sa decom više od 30 godina i bila je među prvim stručnjacima u Hrvatskoj koja je prepoznala važnost problema zlostavljanja i zanemarivanja dece. 1997. godine osnovala je Hrabri telefon savjetodavnu liniju za zlostavljanu i zanemarivanu decu, a 2002. godine pokrenula je osnivanje Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, jedinu zdravstvenu ustanovu specijalizovanu za rad sa traumatizovanom decom u Hrvatskoj.

Pored vodećeg rada sa decom i porodicama, aktivna je i kao akademik i napisala je sedam knjiga i više naučnih radova. Radila je kao predavač na mnogim univerzitetima i sudski je veštak za psihologiju, održava treninge na domaćem, regionalnom i međunarodnom nivou, deleći iskustva sa drugim profesionalcima u Hrvatskoj i svetu.

Kako da prisustvujete vebinaru:

Kliknite na dugme ispod kako biste se prijavili za vebinar. Nekoliko sati pre početka vebinara dobićete email sa linkom ka sobi za vebinar i uputstva kako mu se priključiti. Priključivanje našim vebinarima je vrlo lako, ne zahteva od nikakve posebne veštine i traje samo nekoliko minuta. Možete se priključiti vebinaru sa Vašeg računara, tableta ili mobilnog telefona.

Ovde možete proveriti vreme početka vebinara u Vašoj vremenskoj zoni.

 

O seriji vebinara: 

Mnoge zemlje u Evropi sada brzo kreću ka uspostavljanju, razvoju i proširenju Barnahusa ili sličnih usluga. Kako ovaj pokret hvata zalet, polje znanja i iskustva raste. Serija PROMISE vebinara upućuje otvoreni poziv za pridruživanje diskusijama i razmenu unutar evropskog pokreta Barnahus. Tokom PROMISE 1, odabrani profesionalci iz cele Evrope bili su pozvani da učestvuju na PROMISE sastancima za razmenu projekata. Ovi sastanci su sadržali predavanja, obuke i diskusije o ključnim principima, standardima i izazovima koje treba razmotriti prilikom otvaranja i vođenja multidisciplinarne i međuagencijske saradnje za decu koja su žrtve i svedoci nasilja. U ovoj seriji vebinara ćemo proširitu i vratiti se na teme obuhvaćene PROMISE 1 za širu javnost. Kao deo ove serije, cilj nam je da razgovaramo uopšte o konceptu Barnausa, prilagodljivosti koncepta lokalnom kontekstu kao i o standardima kvaliteta Barnausa - koji postavlja osnovne principe, specifične aktivnosti i institucionalne aranžmane koji omogućavaju usmerene i delotvorne, zajedničke akcije u čijem je središtu dete. Serija vebinara će dinamički odgovoriti na pitanja koja će se pojaviti, ponuditi zakazane "chat" sobe za odabrane teme, pa čak i podeliti najbolje prakse i naučene lekcije iz aktivnosti projekta PROMISE 2.

Jezik(ci) materijala: 
Engleski

Ovaj projek(a)t je finansiran od: