Inicijativa za decu migrante: Podržavanje vaših zagovaračkih inicijativa koje se tiču dečijih prava i migracija (Childhub vebinar)

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

Datum održavanja vebinara: 
09. 04. 2019.
Start and finish time of webinar: 
15:00 - 16:00 po centralnoevropskom vremenu
Lecturer: 
Rebeca O’Donel, jedna od članova osnivača Dečijeg kruga (Child Circle)
Laure Vierset, radnik na projektu Deca u migracijama, Nestala deca Evrope (Missing Children Europe)
Organizator: 
ChildHub

O vebinaru:

Ovaj vebinar je namenjen za sve organizacije koje se bave zagovaračkim inicijativama koje se tiču dece u migraciji. Vebinar će predstaviti resurse o dečjim pravima i politikama EU koje su dostupne kroz Inicijativu za decu u migraciji. Istražite ovu platformu i pogledajte na koji način možete iskoristiti njene alate u vašim zagovaračkim inicijativama.

O predavačima:

Rebeca O’Donel je advokat iz Irske sa dugogodišnjim iskustvom u pravnim i javnim poslovima EU. Njene oblasti ekspertize uključuju osnovna prava, dečiju pravdu, dečiju zaštitu kao i politike koje se tiču azila, migracija i trgovine ljudima. Godine 2014. bila je jedan od osnivača Dečijeg kruga (Child Circle), a ranije je radila za EU kancelariju Save the Children, kao viši savetnik za dečiju zaštitu i kao partner u kancelariji EU za međunarodno pravo.

Laura Vierset ima master diplomu iz političkih nauka i međunarodnih odnosa sa Katoličkog Univerzitetau u Luvenu, Belgija (Université Cathlique de Louvain), gde se specijalizirala za humanitarne akcije. Stekla je iskustvo u upravljanju projektima i partnerstvima u oblasti dečije zaštite i dece u migraciji. Radila je za Lekare Sveta (Medecins du Monde) u Belgiji, EU kancelariji Save the Children kao i za Save the Children International (Burkina Faso).

Kako da se priključite vebinaru:

Kliknite na link ispod kako biste se prijavili za vebinar. Nekoliko sati pre početka vebinara dobićete e-mail sa linkom za sobu za vebinar kao i uputstvo kako mu se priključiti. Priključivanje vebinaru je vrlo jednostavno, ne zahteva posebne veštine, a traje svega minut ili dva. Vebinar možete pratiti sa računara, tableta ili mobilnog telefona.

Ovde možete proveriti vreme početka vebinara u Vašoj vremenskoj zoni.

Topic(s): 

Ovaj projek(a)t je finansiran od: