Izbjeglice i migrantska kriza – iskustvo Njemačke

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

Datum održavanja vebinara: 
12. 04. 2016.
Start and finish time of webinar: 
2 pm CET
Lecturer: 
Nadja Potthast, Social worker in the youth support system and Angehört founding member
Henning J. Bahr, LL.M, Lawyer

Otkako se migrantska kriza pojavila u Europi, Njemačka je jedna od zemalja koja je prihvatila značajan broj izbjeglica. Nijemci su, ipak, nailazili na brojne poteškoće dok su pokušavali odgovoriti na krizu te uspostaviti efikasan sustav koji će uzeti u obzir odgovore na potrebe najranjivijih grupa.

Ovaj vebinar je o sustavu kojeg je Njemačka razvila kako bi se nosila s krizom, s posebnim fokusom na pravni sustav te na praktične izazove koji se pojavljuju u ovom procesu.

Gospodin Bahr će se usmjeriti na pravne informacije o postupku od prve prijave do konačne odluke o prijavi, te o pravnoj zaštiti koja je dostupna izbjeglicama.

Gospođa Potthast će govoriti o smještaju za izbjeglice u Berlinu i Brandenburgu, čestim temama rasprave ljudi u tim smještajima, te o radnim i edukativnim mogućnostima, uključujući praktičnu implementaciju. Na kraju, dati će kratki pregled situacije manjina u Berlinu.

O predavačima:

Henning J. Bahr je rođen 1977. a dobio je odvjetničku licencu u Njemačkoj 2008. Dalje je napredovao kao specijalizirani odvjetnik za administrativno pravo u 2012. Njegova glavna područja rada su migracijsko pravo, pravo i okoliš te kriminalno pravo. On drži predavanja i objavljuje profesionalne publikacije unutar navedenih pravnih tema.

Nadja Potthast je rođena 1987. U veljači 2011. dobila je prvostupničku diplomu Umjetnosti u socijalnom radu. 2012. godine se preselila u Berlin te počela volontirati u području podrške izbjeglicama. Nadja Potthast je socijalna radnica koja se bavi manjinama i od 2014 godine je članica i jedna od osnivačica Angehört kampanje (www.angehoert.org), specijalizirala se u pružanju informacija ljudima u recepcijskim centrima te u pripremi za proces dobivanja azila.

Potrebno je napraviti login na ChildHub prije nego možete sudjelovati u ovom vebinaru. Ukoliko nemate račun, molimo Vas da se registrirate.

Snimak vebinara je dostupan OVDE.

Jezik(ci) materijala: 
English
Series this is part of: 

Ovaj projek(a)t je finansiran od: