Put od umornog suosjećanja do onog koji čini zadovoljstvo: O "burnoutu" s naglaskom na brigu o sebi (Webinar na engleskom jeziku)

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

Datum održavanja vebinara: 
22. 02. 2018.
Start and finish time of webinar: 
3-4pm CET; 9-10am EST
Lecturer: 
SaraKay Smullens, Clinical social worker, certified family life educator and group psychotherapist
Organizator: 
ChildHub

Zahvaljujući našem društvu s neumorno brzim tempom i mnogim odgovornostima koje nosimo nije čudo da se toliko puno ljudi osjeća uznemireno i intenzivno preopterećeno.  Ovaj će se jednosatni webinar usredotočiti na glavne psihološke uzroke sagorijevanja i kako se ono razlikuje od depresije i posebno će se osvrnuti na interaktivnu petlju između naših osobnih, profesionalnih, fizičkih i društvenih Ja. S naglaskom na prečesto zanemareni Self u brizi o sebi, SaraKay Smullens će predstaviti koncept "emocionalnog osjećaja smjera", prilagodbe stavova i strategija preusmjeravanja od umora zbog sažaljenja do zadovoljstva zbog sažaljenja. Ovaj webinar će nam pomoći da shvatimo važnost ovog bitnog putovanja prema našem vlastitom zdravlju i dobrobiti te zdravlju i dobrobiti naših voljenih. Materijal koji se koristi u ovoj prezentaciji bit će preuzet iz njezine najnovije knjige "Burnout i samozaštita u socijalnom radu: Vodič za studente i stručnjake zaposlene u mentalnom zdravlju i povezanim zanimanjima" (NASW Press, 2015).

Webinar je od interesa za sve stručnjake za zaštitu djece, studente socijalnog rada i srodnih područja, stručnjake u mentalnom zdravlju i srodnim područjima, kao i za sve one koji bi željeli naučiti kako djelovati na burnout u svakodnevnom radu i životu.

O voditelju:

SaraKay Smullens, MSW, LCSW ACSW, BCD, CGP, CFLE, čija je privatna i pro bono klinička socijalno radnička praksa u Philadelphiji, certificirana je grupna psihoterapeutkinja i obiteljska životna edukatorica. Dobitnica je Nagrade za životno djelo NASW-PA, koja je prepoznala njene inovativne kliničke pristupe, organizaciju zajednice, zagovaranje i aktivizam, kao i kodifikaciju uzoraka emocionalnog zlostavljanja i razvoj modela za njihovo određivanje. Radovi SaraKay su objavljeni u recenziranim časopisima, novinama, blogovima. Autorica je best sellera "Tko je rekao da je život fer?: Vodič za rast kroz nepravde u životu" i "Oslobađanje sebe: razbijanje ciklusa emocionalnog zlostavljanja u obitelji, prijateljstvu, poslu i ljubavi“. Objavljivanje njezine najnovije knjige „Burnout i samozaštita u socijalnom radu: Vodič za studente i stručnjake zaposlene u mentalnom zdravlju i povezanim zanimanjima" rezultiralo je prezentacijama i webinarima u Sjedinjenim Američkim Državama i inozemstvu. SaraKay je savjetnik filma koji će uskoro biti objavljen, „The Tale“, koji je napisala i režirala nagrađivana autorica dokumentaraca Jennifer Fox i u kojem glume Ellen Burstyn, Laura Dern i ostali. Ovaj igrani film, temeljen na istinskoj priči, bavi se epidemijom seksualnog zlostavljanja djece, obično od nekoga tko je poznat djeci i kojemu vjeruju. Znanstveni radovi SaraKay podijeljeni su između Arhiva Sveučilišta Pennsylvania, Goucher College i John F. Kennedy Presidential Library. SaraKayin profesionalni život i dalje se posvećuje naglašavanju destruktivnih društvenih sila kroz komunikaciju, zagovaranje i aktivizam.

 

Jezik(ci) materijala: 
English
Series this is part of: 

Ovaj projek(a)t je finansiran od: