Razumijevanje odnosa između dječjih prava i okoliša (Child Hub webinar)

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

This webinar has already taken place. You will not be able to join it.

Datum održavanja vebinara: 
26. 10. 2017.
Start and finish time of webinar: 
3pm CET
Lecturer: 
Jonas Schubert, Child Rights Officer Terre des Hommes
Organizator: 
Child Protection Hub

Cilj webinara je poboljšati razumijevanje odnosa između dječjih prava i okoliša te pruža pregled najnovijih događanja u novom polju internacionalnih dječjih prava.  Webinar će također istražiti prilike za primjenom dječjih prava, kako u politici zaštite okoliša, tako i u praksi. Na primjer, dječja prava se mogu upotrijebiti kako bi se njima upoznale procjene utjecaja na okoliš i ostali instrumenti upravljanja okolišem, edukacije o zaštiti okoliša, procesi urbanističkog planiranja, regulacije zaštite okoliša i dr.

U webinaru će se također osvrnuti na rezultate Odbora za dječja prava Dana generalne diskusije o dječjim pravima i okolišu 2016 i sastanka stručnjaka Posebnog izvjestitelja UN-a o ljudskim pravima i okolišu održanog 2017. godine na istu temu, što je proces koji će rezultirati izradom izvještaja za Odbor za ljudska prava u 2018.

Ovaj webinar može biti od posebnog interesa za profesionalce koji se bave ljudskim pravima, okolišem ili drugim pojedincima koji bi htjeli znati nešto više o primjeni dječjih prava u zaštiti okoliša.

 

O predavaču:

Jonas Schubert radi kao odvjetnik za dječja prava u TDH od 2010. Voditelj je međunarodne kampanje TDH koja se bavi pravima djece na zdrav okoliš. Gospodin Schubert je aktivni član Foruma Menschenrechte, udruge organizacija koja se bave ljudskim pravima u Njemačkoj. Također je glasnogovornik radne grupe za ljudska prava, trgovinu i razvoj Foruma.

 

Kako se uključiti u webinar:

Upotrijebite donji gumb kako biste se prijavili u webinar. Nekoliko sati prije početka dobit ćete na vašu e-mail adresu poveznicu za uključivanje u sobu gdje će se on održavati zajedno s uputama kako se priključiti. Uključivanje u naše webinare je jako lagano te zahtjeva posebne vještine od nas. Traje samo nekoliko minuta. Možete se uključiti putem kompjutera, tableta ili mobilnog telefona.

Jezik(ci) materijala: 
English
Series this is part of: 

Ovaj projek(a)t je finansiran od: