Serija vebinara o seksualnoj eksploataciji dece: Ponuda i potražnja: Uloge trafikera, kupaca i grupa organizovanog kriminala u seksualnoj eksploataciji dece

This webinar has already taken place. You will not be able to join it.

Datum održavanja vebinara: 
29. 11. 2018.
Start and finish time of webinar: 
20:00 po centralnoevropskom vremenu
Lecturer: 
Kacey Baine, Koordinator programa prevencije, Stephanie V. Blank Centar za sigurnu i zdravu decu
Organizator: 
Dečija zdravstvena zaštita u Atlanti

O vebinaru:

Ovaj vebinar je jedan deo od sedam modula na temu seksualne eksploatacije dece. Ažurirani moduli uključuju naglašeni pristup javnog zdravstva ovom pitanju, sa više mogućnosti za pregled studija slučajeva. Otvoren je za sve profesionalce sa željom da saznaju više o problemu trgovine ljudima. Apelujemo da zainteresovani pojedinci prethodno poslušaju o osnovama seksualne eksploatacije dece (Fundamentals of Child Sex Trafficking) pre nego što nastave sa bilo kojim drugim modulom, jer su osmišljeni tako da slušaoci mogu da stvore opšte razumevanje problema. Međutim, moduli ne moraju isključivo biti dovršeni u bilo kom određenom redosledu i otvoreni su za sve slušaoce.

Cilj ovog modula je da se prepoznaju i razumeju uloge koje trafikeri i organizovane grupe imaju dok obezbeđuju snabdevanje decom u trgovini ljudima. Pored toga, modul će se fokusirati na to kako kupci doprinose potražnji za seksualnom eksploatacijom dece i kako svaka grupa ima svoju ulogu u nastavljanju ciklusa viktimizacije. Takođe će se razmatrati i društveni faktori koji utiču na prihvatanje nasilja kao i kako oni doprinose ponudi i potražnji. Na kraju, modul će ukratko razmotriti strategije smanjenja potražnje.

Za slušanje vebinara možete se registrovati ovde.

Jezik(ci) materijala: 
Engleski

Ovaj projek(a)t je finansiran od: