Uvod u terapeutske usluge Barnahusa (ChildHub i PROMISE vebinar)

You need to login in to ChildHub before you can join this webinar. If you don't yet have an account, please register.

Register and join Login and join

Datum održavanja vebinara: 
16. 05. 2019.
Start and finish time of webinar: 
14:00 po srednje-evropskom vremenu
Lecturer: 
Mr Erlend Wittrup Djup, Barnahus u Bergenu
Ms Trude Lindø, Kristiansand Barnahus

Sa zadovoljstvom vam najavljujemo dvodelni vebinar u organizaciji PROMISE-2 i Child Protection Hub projekta!

Prema Barnahus standardima kvaliteta, Barnahus ili slične institucije treba da pruže usluge koje se odnose na tretman i mentalno zdravlje, isključivo od strane profesionalaca koji su stručni i koji su prošli specijalizovanu obuku. Procene mentalnog zdravlja i tretman treba da se sprovode rutinski, a intervencije usmerene ka detetu ili staratelju treba da počnu što je pre moguće.

U ovom dvodelnom vebinaru, detaljnije ćemo razmotriti konkretne dobiti uključivanja terapeutskih usluga u Barnahus, o tome kako zadovoljiti standarde i uticaj na decu i njihove staratelje.

O vebinaru:

Prvi od dva vebinara baviće se uvodom u terapiju Barnahusa, uključujući i važnu ulogu terapije kao dela multidisciplinarnog odgovora, kao i ulogom terapeuta u multidisciplinarnoj intervenciji. Predavači će takođe diskutovati o etičkim pitanjima, upućivanju i dugoročnom naknadnom praćenju. Vebinar će voditi dva govornika iz Norveške: Erlend V. Djup iz Bergena i gđa Trude Lindo iz Kristiansanda.

O predavačima:

Erlend Vittrup Djup je klinički psiholog sa specijalizacijom u kliničkom radu sa odraslima, stekao je diplomu na Univerzitetu u Bergenu u Norveškoj 2010. godine. Nakon što je radio sa traumatizovanom decom i porodicama u Južnoj Africi, radio je i kao konsultant na međunarodnom projektu koji se bavio istraživanjem u Tanzaniji. Tema ovog istraživačkog projekta bila je efekat neuhranjenosti i roditeljskog kognitivnog funkcionisanja u ranom razvoju dece. Ima i iskustva u kliničkoj praksi radeći sa pacijentima koji se leče u u bolnici ali i sa onima koji se leče kod kuće, u nekoliko ustanova javnog zdravlja kao i u privatnoj praksi. Takođe je radio kao školski psiholog i kao ekspert za socijalne usluge koje su namenjene deci, a od 2018. godine radi u Barnahusu u Bergenu. Trauma mu je bila glavna tema tokom celokupne profesionalne karijere. Diplomirani je EMDR-terapeut, a dodatno je prošao obuku o strukturalnoj disocijaciji ličnosti i mentalnom zdravlju vojnih veterana.

Gđa Trude Lindo je specijalni edukator (special educated teacher). Stekla je master diplomu u oblasti nasilja i traumatskog stresa na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Oslu. Njena specijalizacija je na temu teškoća u učenju povezana sa traumatskim stresom. Trude je sertifikovani EMDR-terapeut i učestvuje u obuci u senzorimotornoj psihoterapiji povezanoj sa Sensorimotor psihoterapijskim institutom. Takođe je sertifikovana kao terapeut Rosen metode tela (Rosen Method Body therapist). Trude radi kao viši službenik u Barnahusu u Kristiansandu u južnom delu Norveške. Ranije je radila u Službi za brigu o porodici, a od 2008. do 2017. godine u psihijatrijskoj ambulanti sa decom i mladima od 0 do 18 godina, radeći sa širokim spektrom poremećaja povezanih sa kompleksnim traumama i disocijacijom. Ona takođe vodi sopstvenu praksu kao terapeut za telo, uglavnom radeći sa odraslima.

Druga sesija u ovoj seriji vebinara "Terapeutska procena i tretman u Barnahusu" će se održati 23. maja, s početkom u 16:00 sati po srednje-evropskom vremenu, a za njega se možete se registrovati ovde.

Kako da se priključite vebinaru:

Kliknite na link ispod kako biste se prijavili za vebinar. Nekoliko sati pre početka vebinara dobićete e-mail sa linkom za sobu za vebinar kao i uputstvo kako mu se priključiti. Priključivanje vebinaru je vrlo jednostavno, ne zahteva posebne veštine, a traje svega minut ili dva. Vebinar možete pratiti sa računara, tableta ili mobilnog telefona.

Ovde možete proveriti vreme početka vebinara u Vašoj vremenskoj zoni.

Jezik(ci) materijala: 
Engleski
Series this is part of: 

Ovaj projek(a)t je finansiran od: