Me 13,000 anëtarë të regjistruar dhe 30,000 burime të disponueshme për publikun, Qendra për Mbrojtjen e Fëmijëve Child Protection Hub – childhub.org do të festojë gjashtë vjet online këtë muaj. Për të shënuar këtë event, ne i kemi dhënë faqes një pamje të re dhe me funksionale. Gjithashtu, për të falënderuar anëtarët dhe vizitorët tanë që na kanë ndihmuar të bëhemi një nga komunitetet më të mëdha të profesionistëve në internet, ne po organizojmë një giveaway! Dëshironi të bashkoheni në ChildHub 2.0?

Për gjashtë vitet e fundit, Platforma për Mbrojtjen e Fëmijëve (ChildHub) ka siguruar njohuri profesionale në dhjetë gjuhë - Anglisht, Frëngjisht, Shqip, Bullgarisht, Greqisht, Hungarisht, Rumanisht, Serbo-Kroat-Boshnjak, Ukrainas dhe Rusisht. Ajo ka dhe vazhdon të mbledhë zhvillimet më të fundit në mbrojtjen e fëmijëve - nga raportet kërkimore dhe dokumentet e politikave, te udhëzimet dhe mjetet, dhe shërben si një platformë arsimore me webinare falas dhe kurse online. Për më tepër, në përgjigje të pandemisë së vazhdueshme Covid-19, ChildHub zhvilloi një portofol portfolio të gjerë kushtuar vetëm mbrojtjes së fëmijëve në kohë pandemike, i cili ka tërhequr dhjetëra mijëra vizitorë nga e gjithë bota.

Ekziston një sasi e madhe e informacionit cilësor dhe burimeve të të mësuarit në fusha të ndryshme tematike të mbrojtjes së fëmijëve. Së bashku, këto ofrojnë një udhëtim tërheqës të zhvillimit të vazhdueshëm profesional,” thotë Shkendie Maxhuni, koordinatore e ChildHub në Kosovë. "Ju mund të shfletoni lajmet ose bibliotekën e pasur të burimeve, të skanoni materiale multimediale si video, podkaste dhe infografikë, madje të merrni pjesë në diskutime të drejtpërdrejta ose të merrni pjesë në kurse të ndryshme."

ChildHub është një "vend takimi" ku profesionistë nga e gjithë Evropa lidhen dhe diskutojnë arritjet profesionale, ndajnë sfida dhe praktika të mira dhe gjejnë mbështetje për raste të vështira. Ata gjithashtu mund të gjejnë mundësi pune në të gjithë Evropën Juglindore.

Dizajni dhe tiparet e reja të platformës synojnë të përmirësojnë përvojën e përdoruesit dhe të krijojnë më shumë mundësi për angazhimin e anëtarëve. Por, a ka ndryshuar vizioni i ChildHub me pamjen e tij të re? Judit Nemeth-Almasi, Zëvendës Shef i Zyrës Rajonale të Terre des hommes për Evropën, nuk mendon kështu: Ne ende duam të sigurojmë një hapësirë të sigurt virtuale për profesionistët e mbrojtjes së fëmijëve, një hapësirë ku ata mund të zhvillohen vetë, të mësojnë nga njëri-tjetri, dhe të sigurojë dhe të marrë mbështetje. Sidoqoftë, ‘gjeografia’ jonë po zgjerohet: së shpejti do të bashkohemi me  =ChildHub në Palestinë, një ChildHub në Mianmar dhe më shumë vende të tjera”.

Tamas Komaromi, Menaxheri i Njohurive i ChildHub, shpjegon ndryshimet funksionale: “Ekziston një strukturë e thjeshtuar e menusë, për të lehtësuar dhe përmirësuar kërkimin për përdoruesit që të gjejnë më thjeshtë informacionin midis 30,000 artikujve. Çdo artikull (p.sh. lajmet, botimet) paraqitet në një mënyrë më të qartë dhe të thjeshtuar,dhe me një opsion për të kërkuar në çdo gjuhë të mundshme. Ne vërtetë mendojmë se kjo do t'ju pëlqejë atyre që janë të gatshëm të bëhen vullnetarë për të përkthyer. Por këto janë vetëm disa nga veçoritë e reja. Pjesën tjetër do ta zbuloni gjatë rrugës.“

Por, cilat janë sfidat për vitet e ardhshme? “Ne akoma po përpiqemi të ndërtojmë një komunitet të profesionistëve më koheziv online. Kjo është një përpjekje e vazhdueshme. Së shpejti ne do të lançojmë një gamë të gjërë të karakteristika të rinovuara, të cilat do të ndihmojnë në këtë drejtim ”, thotë Judit Nemeth-Almasi.

Ndërsa sistemet e mbrojtjes së fëmijëve në vende të tilla si Kosova paraqesin boshllëqe të konsiderueshme, iniciativat si komuniteti ChildHub luajnë një rol të rëndësishëm në pajisjen adekuate të profesionistëve me mjete dhe burime të dobishme, të gjitha falas dhe në shumë gjuhë të ndryshme. Përfitimi i kësaj mundësie, duke arritur në realitetet e ashpra, të cilat kanë ndikim në jetën e fëmijëve, është diçka që duhet të çmohet dhe promovohet nga qeveritë. Le të shpresojmë që në vitin 2021, të gjitha organizatat dhe web faqet  "inteligjente" që kanë fituar përvojë gjatë Covid-19, do të kenë kushtet e duhura për ndryshimin e politikave. Në këtë mënyrë mund të sigurohet  më shumë hapësirë për shkëmbim dhe mësim profesional. Kjo është dëshira jonë për këtë epokë të re të ChildHub

Fatkeqësisht, ekipi ynë në rritje, nuk mund të takohet personalisht për të festuar ditëlindjen e 6-të të platformës, por ne shpresojmë që deri në fund të vitit, profesionistë nga e gjithë komuniteti i ChildHub të mund të bashkohen për një festë të duhur të nismës!

Për të hyrë në ChildHub dhe për t'u regjistruar: www.childhub.org

Qendra për Mbrojtjen e Fëmijëve drejtohet nga Terre des hommes (Zyra Rajonale në Hungari në bashkëpunim me zyrat e vendit në Shqipëri, Kosovë, Moldavi, Rumani dhe Greqi), në partneritet me Save the Children Veri-Perëndimore të Ballkanit, Qendra e Njohurive për Kujdesin Alternativ për fëmijët në Bullgari, Brave Phone në Kroaci dhe Qendra për Integrimin e të Rinjve në Serbi

Childhub financohet nga Agjencia Austriake e Zhvillimit, Fondacioni Oak dhe Fondacioni Terre des Hommes.

Childhub

You might like..

yes
0
Më shumë se 250 burime për mbrojtjen e fëmijëve janë vënë në dispozicion gjatë pandemisë COVID-19 në http://covid.childhub.org/ Më shumë se 27.400 lajme për mbrojtjen e fëmijëve, materiale didaktike dhe mundësi të tjera https://childhub.org/ 10,000…
yes
0
234
"Nëse gjatë gjithë jetës sonë mësojmë se dhuna është normale, kur të jemi 20 vjeç nuk do ta shohim më si problem" (pjesëmarrës i ri nga Kroacia) Normat shoqërore që nxisin dhunën në shkolla, format e saj dhe përhapja janë neglizhuar në Evropën…
yes
0
2
Konferenca do të zhvillohet në Tiranë më 5-6 dhjetor 2017. Mbi 50 ekspertë të mbrojtjes së fëmijëve, përfaqësues të autoriteteve dhe akademikë nga 9 vende do të marrin pjesë. Budapest, 23 nëntor 2017 - Konferenca e tretë vjetore rajonale e "…
yes
0
KONTEKSTI Në vitin 2016, Tdh filloi një projekt pilot që synonte ngritjen e një strukture rajonale të menaxhimit më të përshtatshme për të zbatuar ambiciet e Tdh në vitin 2020 në Evropë. Në Planin e tij Strategjik global 2016-2020, Fondacioni u…
yes
0
1
  Terre des hommes Shqipëri në bashkëpunim me Agjencinë Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijëve gjatë vitit 2018, ndërmorrën studimin “Hartëzimi i strukturave bazë të Mbrojtjes së Fëmijëve (në nivel vendor) dhe prioritizimi i nevojave të…
0
12
ChildHub ka kënaqësinë t’ju njoftojë se dy nga kurset e tij janë certifikuar nga qendra e certifikimeve CDP konform standardeve dhe parimeve të zhvillimit professional. LEAP – kursi i Praktikës Pjesëmarrëse për Fëmijë dhe të Rinj të Prekur nga Dhuna…
yes
0
Lidership dhe koordinim më të mirë mes institucioneve pergjegjese per mbrojten e femijeve, vlerësim dhe planifikim sistematik lidhur me kualifikimin e stafit si dhe shkëmbim i eksperiencave apo aplikimi i formatit “coaching” për trajnimin e…
0
9
ChildHub, komuniteti më i madh në Evropë për mbrojtjen e fëmijëve, iu bashkua programeve FutureLearn, Coursera dhe edX, tre ofruesve kryesorë të kurseve online në botë. Duke ndjekur një kurs të certifikuar në këto platforma, ju mund të mbështesni…
yes
0
Kordinator i projektit ne i-RESTORE Zyra Regjionale e Terre des hommes ne Budapest    Dita e fillimit:            2 Shtator 2019 Kontrata:                Një vit, e rinovueshme. Pozicioni lokal. Paga:                      bruto mujore 460.000 - 520.…
yes
0
1
  Lidhur me webinarin: Vitet 2015-2016 shënuan një rritje të paparë të numrit të njerëzve që udhëtonin nga deti dhe toka përgjatë rrugëve të migrimit në Bashkimin Evropian, me një total prej pothuajse një milion e gjysmë njerëzish që hyjnë në mënyrë…
yes
0
11
Lidhur me webinarin: Jemi të lumtur t'ju ftojmë në një webinar të përbashkët të Childhub dhe ISPCAN mbi burnoutin në profesionin e mirëqenies së fëmijëve! Në punën e tyre të përditshme, profesionistët e mirëqenies së fëmijëve janë të ekspozuar ndaj…
yes
0
  Terre des hommes Misioni në Shqipëri po përpiqet të krijojë një regjistër/listë të ekspertëve dhe profesionistëve në fushën e Mbrojtjes se Femijeve që shfaqin kapacitete njerëzore, etike dhe teknike për të punuar me Terre des hommes përmes…
yes
0
2
  Terre des hommes Misioni në Shqipëri po përpiqet të krijojë një regjistër/listë të ekspertëve dhe profesionistëve në fushën e Përfshirjes Sociale dhe Migracionit që shfaqin kapacitete njerëzore, etike dhe teknike për të punuar me Terre des hommes…
yes
0
1
  Fondacioni Terre des hommes, Misioni në Shqipëri dhe Qëndra Kombëtare Burimore e Trajnimit dhe Asistencës Teknike (ANTTARC) po zbatojnë projektin “Fuqizimi i Shoqërisë Civile për Parandalimin dhe Mbrojtjen e Fëmijëve nga Abuzimi dhe Dhuna në…
0
2
ChildHub - si një platformë ndërvepruese dhe komunitet profesionistësh që nxisin mësimin dhe shkëmbimin e përvojave në fushën e mbrojtjes së fëmijëve - është i gatshëm të mbështesë organizatat lokale në Evropën Juglindore në projektet e tyre…