[Ndërkombëtare] Hashtag-e te rrezikshem

07 Tet 2019
Source: 
Works for You

 

Disa fjalë dhe fraza tërheqin grabitqarët e fëmijëve.

Prindërit mund të vendosin settings të privatesise në Facebook në "ekstreme", duke siguruar që postimet shihen vetëm nga familja dhe miqtë, dhe duke mos harruar hashtags. Nëse, megjithatë, ata vendosin të ndajnë, ata duhet të jenë shumë të kujdesshëm se çfarë dhe si të postojnë. Carly Yoost, Drejtore e Përgjithshme e Koalicionit të Shpëtimit të Fëmijëve, thotë se 'ekspozimi online i fëmijëve tane mund të jetë në internet dhe […] duke i bërë ata të kërkueshëm për grabitqarët […] ". Ajo sugjeron të pyesim veten," A ka informacion në këto foto apo në mesazhet që unë po postoj që me japin informacion në lidhje me vendin ku shkoj në shkollë, ku jetoj, ose identitetin e tyre që mund t'i çojë drejt grabitqarëve [tek ata] '.

Koalicioni i Shpëtimit të Fëmijëve krijoi një listë të hashtags në internet të përdorura nga grabitqarët e fëmijëve. Shmangni hashtags si: # pottytraining101, #kidsbathtime, #nakedtoddler, #kidsbedroom, #childbath ose #bathtimefun.

Kontrolloni listën e plotë ketu

 

Topic(s): 

Ky projekt është financuar nga: