[Bashkimi Evropian] Një tragjedi e parashikuar: vdekje në detin e Mesdheut

28 Maj 2017
Source: 
The Irish Times

Megjithëse shfaqja e verës zakonisht jep shumë përfitime të ndryshme, një rezultat paradoksal është prodhuar kur diskutojmë krizën bashkëkohore të refugjatëve, siç tregohet nga The Irish Times. Ndërsa temperaturat rriten, po kështu rritet numri i jetës së humbur në det si rezultat i tentativave të përpjekjeve për t'i shpëtuar katastrofës dhe krizës në atdheun e tyre dhe duke rrezikuar të gjithë ata të kalojnë Mesdheun.

Kohët e fundit, gjatë dy ditëve, javën e kaluar, një numër alarmant i 4.000 individëve udhëtuan përmes varkave, ku ky largim përfundimisht çoi në emergjencë ku autoritetet italiane e kishin shpëtuar këtë grup prej 4,000 vetëve. Megjithatë, vetëm të mërkurën e kaluar, 30 persona u mbytën në det, pranë bregut libian, ku shumica e të vdekurve ishin të vegjël. Në vitin aktual, mbi 1.300 individë kishin vdekur përmes përpjekjes së tyre për të kaluar Mesdheun.

Pavarësisht ndryshimeve të vazhdueshme në rrugët që kalohen dhe ndryshimeve në legjislacionin dhe praktikat e miratuara në disa shtete evropiane, refugjatët dhe emigrantët me numra të pakalueshëm vazhdojnë të rrezikojnë këtë udhëtim, ndërkohë që një numër i madh i popujve me prejardhje nga Afrika, të cilët përpiqen ti shmangin ndoshitë problematike që ekzistojnë në atdhe, përbëjnë një pjesë të rëndësishme të atyre që kalojnë Mesdheun.

Series this is part of: 

Ky projekt është financuar nga: