[Evropa] Luftimi i trafikimit të qenieve njerëzore është më i rëndësishëm se kurrë. Nevojitet veprim i gjerë në BE

This content was suggested by: 
05 Gsh 2019
Source: 
LaborList

Kur gruaja i ofroi Njids, një vajzë 19-vjeçare Nigeriane, një vend te sigurt për të qëndruar, ajo ishte mirënjohëse. Pasi u braktis nga prindërit e saj dhe dëshmoi vrasjen e gruas që e rriti, Njida ishte e pastrehë dhe me frikë të vazhdueshme se vrasjet e kujdestarit të saj do të vinin edhe për të. Por në vend që të ofronte mbështetje dhe strehim, gruaja përdori frikën dhe dobësinë e Njidës për ta shfrytëzuar atë. Njida u trafikua në Mbretërinë e Bashkuar, ku asaj iu tha - siç u thanë vajzave të tjera të panumërta - që ajo duhet të bëjë seks me burra për para për të paguar trafikantët e saj për udhëtimin. Njida duroi muaj të tërë dhune dhe frike të pabesueshme përpara se të arrinte të shpëtonte.

Historia e Njidas është një nga shumë raste të trajtuara nga BAWSO, një bamirësi Uellsiane që mbështet viktimat e BAME të abuzimit, përfshirë martesën e detyruar, prostitucionin dhe trafikimin e qenieve njerëzore. Cdo vit, rreth 20 milion njerëz janë viktima të skllavërisë moderne dhe trafikimit njerëzor. Gratë dhe vajzat preken në mënyrë disproporcionale, duke përbërë pjesën dërrmuese të viktimave të trafikimit seksual dhe një pjesë të konsiderueshme të viktimave të punës së detyruar.

Shikoni kete link per te lexuar te tere artikullin.

 

Ky projekt është financuar nga: