Ndihma e pare psikologjike

Ndihma e parë psikologjike
Organizata: 
Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health
Start date: 
12 Tet 2015
End date: 
15 Nën 2015

Ky kurs online mëson ofrimin e ndihmës së parë psikologjike për njerëzit në rast emergjence duke përdorur modelin RAPID: të dëgjuarit reflektues, vlerësimin e nevojave, prioritizimin, ndërhyrjen, dhe disponimin. Ai siguron perspektiva për lëndimet dhe traumat që janë përtej atyre fizike / natyrale. Modeli RAPID është lehtësisht i zbatueshëm në kontekste të shëndetit publik, në vendin e punës, ushtri, organizatat me bazë fetare, vende ku ndodhin fatkeqësi, dhe madje edhe për ngjarje më të shpeshta e kritike të jetës si psh të punosh me konseguencat e një aksidenti, vjedhjeje, vetëvrasje, vrasje, apo dhunë ne komunitet. Përveç kësaj, modeli RAPID është gjetur efektiv edhe në promovimin e elasticitetit (reziliencën) personale dhe të komunitetit.

Kursi ka planifikuar edhe data të tjera në vazhdim. Informacion i përgjithshëm:
Gjatësia: 5-15 orë studimit
Gjuha: Anglisht
Kosto: Falas.

Type of learning: 
Self paced
Target professionals: 
Health care
Psychologist
Psychiatrist
Doctor
nurse
Law Enforcement/Justice
Police officer
Non-governmental Organisation (NGO)
NGO worker
Social Worker
Teacher
Specialist Expert
Gjuhё(t) e materialeve: 
anglisht
runLola run
Foto e runLola run
Do me pelqente shume te beja kete kurs....

Pershendetje, 

do te me pelqente shume te beja kete kurs, por kam pak si shume probleme me anglishten :)

A do te zhvillohet ky kurs edhe ne gjuhen shqipe??

Mirepres pergjigjen tuaj!

Faleminderit :)

Valbona Carcani-Mane
Foto e Valbona Carcani-Mane
Pershendetje,

Pershendetje,

Ju keni bere nje perzgjedhje mjaf te vlere pasi ky eshte vertete kurs cilesor qe ofrohet nga J.Hopkins University.

Fateqesisht nje nga kushtet e pandryshueshme te kursit eshte njohja e mire e gjuhes angleze. Por duke qene se eshte online dhe ju jeni mjaft e motivuar per ta realizuar mund te mendoni per nje forme marrje te tij permes mbeshtetjes se dikujt ne rrethin tuaj familjar ose shoqeror qe e njeh mire gjuhen qe mund t'ju shoqeroje prane kompjuterit gjate seancave online te cilat zakonisht nuk marrin shume kohe ?? Kjo mund te ishte nje alternative....

Uroj te mund te gjeni  nje zgjidhje e mos ta humbni ate

Gjithe te mirat,

Valbona

 

 

runLola run
Foto e runLola run
Pershendetje Valbona!

Pershendetje Valbona!

Faleminderit per sugjerimin! :)

Idvina Kore
Foto e Idvina Kore
Përshëndetje,

A mund te regjistrohem ne kete kurs?

Idvina Kore
Foto e Idvina Kore
Përshëndetje,

A mund te regjistrohem ne kete kurs?

Ky projekt është financuar nga: