Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

642 items available. Click here to search.
24 Mar 2020
  Organizata Botërore e Shëndetit ka përpiluar një listë me këshilla se si të merreni me stresin e fëmijëve gjatë epidemisë COVID 19. https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/helping-children-cope-with-stress-print.pdf?sfvrsn=f3a063ff_2...
Fëmijët duhet të jenë të sigurt në internet
24 Mar 2020
Tani që shkollat ​​janë mbyllur për shkak të kërcënimit të koronavirusit, klasat për shumicën e fëmijëve, mbahen në internet. Ky është një nga përfitimet më të mëdha që ofron Interneti: informacion dhe njohuri për të gjithë, kudo që të jenë....
23 Mar 2020
  Shkollat në Kosovë kanë ndërprerë procesin mësimor për shkak të situatës së krijuar si rezultat i pandemisë COVID – 19. Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) tash një javë rresht ka qenë duke bërë video-xhirime të...
23 Mar 2020
Të jesh dhe të punosh me fëmijë është gjithmonë plot surpriza. Falë kuriozitetit natyror, ata duan të dinë gjithçka duke përdorur kështu pyetje për të eksploruar botën. Një profesionist duhet të jetë i përgatitur që të ketë një përgjigje në të...
23 Mar 2020
Ndërsa koronavirusi po përhapet gjithnjë e më shumë në botë, qeveritë kanë vendosur të mbyllin shkollat ​​dhe të fillojnë praktikimin e të mësuarit nga distanca. Një situatë shumë sfiduese edhe për mësuesit, prindërit, kujdestarët dhe nxënësit....

 

Gratë përballen me rrezik të shtuar të dhunës, humbje të kushteve të jetesës dhe kërcënime të tjera nën pandeminë. © Unsplash / Tam Wai

19 Mar 2020
Kombet e Bashkuara, Nju Jork - Ndërkohë që pandemia COVID-19 përhapet në të gjithë botën, qeveritë po marrin masa të papara për të kufizuar përhapjen e virusit, duke ngritur përgjigjet e sistemit shëndetësor dhe duke shpallur kufizime të lëvizjes...
18 Mar 2020
Deri më 19 Mars 110 shtete mbyllën shkollat për shkak të koronavirusit. Për më tepër, janë më shumë se 890 milion fëmijë të shqetësuar nga pandemia, dhe 258 milion të rinj, të cilët janë jashtë shkollave për shkak të konflikteve, katastrofave...
18 Mar 2020
The Guardian publikoi një përmbledhje të situatës në Francë, Greqi, Bosnje Hercegovinë dhe reagime nga organizata humanitare që ndanin shqetësime se stafi i tyre nuk është në gjendje të punojë për shkak të situatës pandemike. Alarmi i tyre vjen nga...
17 Mar 2020
Më 17 Mars 2020, punonjësit socialë nëpër botë festuan Ditën Botërore të Punës Sociale nën një emër të përbashkët 'Promovimi i Rëndësisë së Marrëdhënieve Njerëzore'. Ne jemi krenarë për profesionistët tanë, të cilët, përmes përpjekjeve të tyre...
17 Mar 2020
  Të paktën 33 organizata të shoqërisë civile shqiptare, të përqendruara kryesisht në ofrimin e shërbimeve për njerëzit në nevojë, i kanë dërguar një kujtesë, e cila është gjithashtu një kërkesë, qeverisë nën titullin "Na trajto si çdo sektor tjetër...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: