Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

50 items available. Click here to search.
08 Tet 2019
Pak njerëz e lidhin Bashkimin Evropian me mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve. Shumica e njerëzve e mendojnë këtë në drejtim të një tregu të vetëm dhe lirisë së lëvizjes. Por me një integrim më të madh ekonomik vijnë ndryshime masive sociale. Për...
13 Gsh 2019
Hulumtimi i ri nga Instituti i Barcelones për Shëndetin Global (ISGlobal) ka zbuluar se ndotja e ajrit në Evropë është përgjegjëse për 33 përqind të të gjitha rasteve të reja të astmës mes fëmijëve çdo vit. Ekipi raportoi se afro 200,000 nga këto...
29 Maj 2019
  Eurochild, me 15 OJQ të tjera, po advokon për të krijuar një Intergroup të ri të të Drejtave të Fëmijëve në Parlamentin Europian. Në kuadër të kësaj fushate, qytetarëve europianë u kërkua të votonin për kandidatët e angazhuar për t'u bërë...
28 Maj 2019
Një artikull i kohëve të fundit nga Vera Messing dhe Bence Ságvári shpjegon motivet që qëndrojnë pas qëndrimeve dhe qëndrimeve kundër migrantëve. Artikulli, i botuar në faqen e internetit të Evropës Sociale, thotë se në kundërshtim me pritjet e...
10 Maj 2019
  Raporti i Fondit të Fëmijëve të Kombeve të Bashkuara - UNICEF - zbulon se në tre muajt e parë të vitit 2019 rreth 16 mijë migrantë dhe refugjatë kaluan Mesdheun për të hyrë në Evropë. Raporti i UNICEF-it vëren se edhe pse statistikat e fundit...
24 Pri 2019
OKB vendosi të nisë një  fushate #ACTtoProtect për fëmijët të prekur nga konflikti i armatosur në partneritet me Bashkimin Evropian. Komuniteti ndërkombëtar ka identifikuar gjashtë shkeljet më të rënda  kundër fëmijëve në kohë lufte: rekrutimi dhe...
04 Pri 2019
Forumi dy-ditor Europian mbi të drejtat e fëmijës ka nisur të martën në kryeqytetin Belg, duke prekur çështje të tilla si denimet e fëmijëve, dhunën ndaj refugjatëve dhe të miturve migrues, pornografinë e fëmijëve dhe problemet e adoleshentëve të...
21 Mar 2019
Aplikacionet e azilit për BE bien në nivelet para 2015-ës Në vitin 2018, 580 800 azilkërkues për herë të parë kërkuan mbrojtje ndërkombëtare në Shtetet Anëtare të Bashkimit Europian, duke shënuar një kthim në nivelet e regjistruara në vitin 2014,...
25 Jan 2019
  Projekti FORUM është një iniciativë që synon të kontribuojë në sigurimin e ngritjes së kapaciteteve për profesionistët që merren me migracionin dhe mbrojtjen e fëmijëve, si një parakusht për shërbimin cilësor të kujdestarisë. Qëllimi kryesor...
04 Maj 2018
  Një koalicion organizatash dhe rrjetesh të fokusuara tek fëmijët kanë krijuar një deklaratë 2 faqesh që bën thirrje për Shtetet Anëtare të OKB-së që të zgjedhin temën e fëmijëve pa kujdes prindëror, si një fokus për rezoluten e të Drejtave të...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: