Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

33 items available. Click here to search.
10 Sht 2019
  "Pas kthimit, familjet përballen me sfida të ngjashme si ato që i shtynë ata të largoheshin nga vendi, siç është varfëria. Fëmijët preken në veçanti." Terre des hommes përmirëson riintegrimin e fëmijëve migrantë dhe familjeve të tyre nga Shqipëria...
21 Jan 2019
Childhub është pjesë e Partneritetit Global për të ndalur dhunën ndaj fëmijëve, duke punuar së bashku me 328 anëtar nga 23 vende me qëllim që të bashkojmë akterët relevant nga e tërë bota dhe fëmijët për të kontribuuar në ndaljen e dhunës ndaj...
11 Dhj 2017
Qasjet inovative dhe angazhimi politik janë të nevojshme për të përmirësuar mekanizmat e cilësisë në mbrojtjen e fëmijëve, dolen ne perfundim pjesëmarrësit e konferencës së tretë vjetore rajonale të ChildHub. Më 5 dhe 6 dhjetor, më shumë se 50...
23 Nën 2017
Konferenca do të zhvillohet në Tiranë më 5-6 dhjetor 2017. Mbi 50 ekspertë të mbrojtjes së fëmijëve, përfaqësues të autoriteteve dhe akademikë nga 9 vende do të marrin pjesë. Budapest, 23 nëntor 2017 - Konferenca e tretë vjetore rajonale e "...
17 Kor 2017
Pasi mediat e Beogradit raportuan se qeveria hungareze është duke testuar një gardh të elektrifikuar kufitar për të mos lejuar emigrantët të hyjnë, një OJF serbe u shpreh se ky veprim është një dhunim i të drejtave të njeriut. Pasi gazeta e...
10 Maj 2017
Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF), ka njoftuar se fëmijët refugjatë të cilët kanë mbetur të bllokuar ende në vendet si Greqia, Bullgaria, Hungari dhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimorë ndodhen nën kërcënimin e problemeve...
27 Pri 2017
ChildHub kërkon inputin tuaj! Po planifikojmë të ndërtojmë një faqe dedikuar punës me fëmijët e rrugës dhe dëshirojmë të përmirësojmë paketën e njohurive që disponojmë. A punoni me fëmijë në situatë rruge? Atëherë ju lutemi kontribuoni me njohurite...
27 Mar 2017
GJENEVË, 17 mars 2017 - Një vit pas mbylljes së kufirit të Ballkanit dhe deklaratës BE-Turqi të cilat kishin për qëllim ndalimin e flukseve masive migruese, refugjatët dhe fëmijët emigrantë përballen me rreziqe më të mëdha si ai i dëbimit,...
21 Mar 2017
ChildHub ka kënaqësinë t'ju informojë se kursi i ri "Praktikimi i Mbikëqyrjes në mbrojtjen e fëmijëve të Agjencive të kujdesit" është tani i disponueshëm në Anglisht. Kursi është zhvilluar në partneritet me CELCIS të Universitetit të Strathclyde,...
09 Shk 2017
Ministrat e brendshëm dhe të mbrojtjes së 15 vendeve evropiane në takimin e sotëm në Vjenë të Austrisë, janë pajtuar për masa të reja të tu siguruar se rrugët tokësore nga Greqia mbeten të mbyllura për migrantët që kërkojnë të depërtojnë në shtetet...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: