Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

159 items available. Click here to search.
18 Dhj 2017
Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Migrantëve, Terre des Hommes Albania publikon studimin e saj më të ri «Fëmijët dhe Migracioni në Shqipëri - Trendet e fundit dhe masat mbrojtëse në dispozicion». Studimi ofron një analizë të situatës së trendëve të...
18 Dhj 2017
  Më 15 dhjetor, Zyra Federale e Jashtme Gjerme dhe IOM, Qendra për Analizën e të Dhënave Botërore të Migracionit të Agjencisë së Kombeve të Bashkuara (GMDAC) kanë lancuar Portalin e të Dhënave të Migracionit në Berlin, i cili synon të mbledhë të...
14 Dhj 2017
  Parlamenti shqiptar ka miratuar projekt rezolutën lidhur me dhunën kundër grave në fillim të dhjetorit. Ajo kërkon që qeveria shqiptare të marrë masa të menjëhershme dhe konkrete për të ndaluar dhunën ndaj grave. Disa nga hapat konkretë që...
11 Dhj 2017
Qasjet inovative dhe angazhimi politik janë të nevojshme për të përmirësuar mekanizmat e cilësisë në mbrojtjen e fëmijëve, dolen ne perfundim pjesëmarrësit e konferencës së tretë vjetore rajonale të ChildHub. Më 5 dhe 6 dhjetor, më shumë se 50...
07 Dhj 2017
  Kulla e Sahatit në Tiranë u ngjyros sot në portokalli, si një simbol i solidarizimit të qytetit me 16 ditët e aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore. Pjesë e ceremonisë ishin kryetari i bashkisë Z.Veliaj, ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes...
29 Nën 2017
Zëri i Amerikës ka transmetuar një lajm me fokus në Studimin "Zërat e të rinjve shqiptarë, 2017" të Save the Children, i cili u prezantua më 22 nëntor në Tiranë. Artikulli përmendi të gjitha gjetjet e studimit ku është e lehtë të vërehet se një...
27 Nën 2017
  Departamenti i Punës Sociale i Fakultetit të Shkencave Sociale (Universiteti i Tiranës) në bashkëpunim me departamentet simotra të Universitetit të Shkodrës dhe Elbasanit, organizoi Konferencën Ndërkombëtare mbi "ARRITJET DHE SFIDAT E PROFESIONIT...
27 Nën 2017
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, priti sot në takim drejtoreshën e Koalicionit të OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve (KOMF), Valbona Qitaku, drejtoreshën e Strehimores “Liria” në Gjilan, Nazife Jonuzi, dhe Teuta Abrashin, përfaqësuese e...
23 Nën 2017
Sot e nesër në Prishtinë mbahet konferenca rajonale “Investimi në kujdesin dhe zhvillimin gjatë fëmijërisë së hershme: Faktet, mundësitë dhe sfidat”, e organizuar nga Save the Children në Kosovë në bashkëpunim me Ministrinë për Arsim, Shkencë dhe...
23 Nën 2017
Konferenca do të zhvillohet në Tiranë më 5-6 dhjetor 2017. Mbi 50 ekspertë të mbrojtjes së fëmijëve, përfaqësues të autoriteteve dhe akademikë nga 9 vende do të marrin pjesë. Budapest, 23 nëntor 2017 - Konferenca e tretë vjetore rajonale e "...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: