Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

45 items available. Click here to search.
26 Dhj 2018
Komisioni për Buxhet dhe Financa në Kuvendin e Kosovës ka aprovuar amandamentimin e Projektligjit për Buxhetin 2019, me të cilin amandament 80 qendra mësimore do të mbështeten nga buxheti I shtetit me 500,000 Euro. Kjo mbështetje institucionale...
26 Nën 2018
  UNICEF Albania organizoi aktivitetin e nivelit të lartë "Samiti VIRAL: Një internet më i mirë për fëmijët dhe adoleshentët në Shqipëri" për të mbledhur dhe përhapur ide inovative, për të frymëzuar dhe stimuluar veprimin e menjëhershëm dhe për të...
Photo credit EU delegation in Albania
20 Nën 2018
  Këtë vit, më 20 nëntor, Dita Universale e Fëmijëve u festua ndryshe në Shqipëri. Aktiviteti u organizua në një qytet të vogël, Burrel, ku fëmijët nga i gjithë vendi u mblodhen per t'ju degjuar zëri. Dhe në të vërtetë motoja e aktivitetit ishte "...
19 Nën 2018
Lidership dhe koordinim më të mirë mes institucioneve pergjegjese per mbrojten e femijeve, vlerësim dhe planifikim sistematik lidhur me kualifikimin e stafit si dhe shkëmbim i eksperiencave apo aplikimi i formatit “coaching” për trajnimin e...
05 Nën 2018
Ministria Bullgare e Shëndetësisë do të zhvilloj një fushatë masive kundër përdorimit dhe përhapjes së narkotikëve nga studentët përgjatë vëndit, nëpërmjet Qëndrës Nacionale për Varësinë dhe 28 qëndrave të Parandalimit dhe Informimit. Në fokusin e...
15 Tet 2018
  Çdo një në tre persona në Kosovë jeton nën nivelin e varfërisë, ndërkohë që papunësia ka shkuar mbi 30%. Për shkak të faktorëve socio-ekonomikë, shumë familje nuk mund të lejojnë t'u sigurojnë fëmijëve të tyre kohë të përshtatshme dhe përgatitje...
30 Sht 2018
Pas procesit të nisur tashmë për zbatimin e kuadrit të ri ligjor në lidhje me drejtësinë për fëmijët, Ministria e Drejtësisë e konsideron si shumë të rëndësishme adresimin e nevojës për bashkëpunim multidisiplinar dhe ndërveprim të të gjithë...
28 Sht 2018
  Ditën e sotme World Vision në krah të institucioneve qendrore, organizatave ndërkombëtare në mbrojten e të drejtave të fëmijëve, lançoi fushatën kundër dhunës ndaj fëmijëve, “It Takes A World to End the Violence Against Children”. “Zgjidhjet...
27 Sht 2018
  Sipas një studimi të ndërmarrë nga TLAS "...janë të paktën 1000 persona në Shqipëri në rrezik të mungesës së nënshtetësisë, 97% e të cilëve janë fëmijë", duke u përballur me pasojat e aksesit të refuzuar në shërbime e rrjedhimisht shkeljen e të...
24 Sht 2018
  Terre des hommes Misioni në Shqipëri po përpiqet të krijojë një regjistër/listë të ekspertëve dhe profesionistëve në fushën e Mbrojtjes se Femijeve që shfaqin kapacitete njerëzore, etike dhe teknike për të punuar me Terre des hommes përmes...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: