Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

47 items available. Click here to search.
12 Sht 2019
Kompakti Global mbi Migracionin e Sigurt, dhe të Rregullt (GCM) dhe Kompakti Global për Refugjatët (GCR) u miratuan nga komuniteti ndërkombëtar në vitin 2018. Këto kompakte synojnë të rregullojnë më mirë migracionin ndërkombëtar dhe të menaxhojnë...
11 Sht 2019
  Adriana tani është 23 vjeçe, ka një punë, shtëpi, familje dhe miq. Sidoqoftë, i deshi shumë kohë për të arritur këtu. Ajo është një Romë, e lindur në Itali, e një nëne serbe dhe një baba kroat. Gjatë gjithë jetës së saj, ajo ka qenë duke udhëtuar...
25 Mar 2019
Rrjeti i Afrikës Perëndimore për Mbrojtjen e Fëmijëve (WAN), në bashkëpunim me Organizatën Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) ka filluar një proces të diskutimeve të palëve të interesuara, që synojnë miratimin dhe promovimin e Sinjalizimit të ri të...
15 Tet 2018
  Çdo një në tre persona në Kosovë jeton nën nivelin e varfërisë, ndërkohë që papunësia ka shkuar mbi 30%. Për shkak të faktorëve socio-ekonomikë, shumë familje nuk mund të lejojnë t'u sigurojnë fëmijëve të tyre kohë të përshtatshme dhe përgatitje...
26 Tet 2017
BBC raporton se për pothuajse 20 vite Suedia ka qenë duke luftuar me një sëmundje misterioze - Sindromin e Dorëheqjes. Sindromi ndikon vetëm tek fëmijët e azilkërkuesve, veçanërisht ato nga vendet e ish-Bashkimi Sovjetik, Ballkani, fëmijët romë dhe...
19 Sht 2017
UNHCR sapo ka lëshuar raportin mujor për përditësimin e situatës për refugjatët që vijnë në Evropë, përfshirë të dhënat, zhvillimet kryesore dhe tregimet individuale të zgjedhura. Raporti zbulon se 130,400 refugjatë dhe emigrantë kanë arritur në...
13 Sht 2017
UNICEF-i raporton për pesë sfidat me të cilat përballen fëmijët e refugjatëve në situatë krize.
21 Gsh 2017
Në artikullin e saj, Alice Greider i rishikon ngjarjet e ndryshme që ndodhën në vendet e "Rrugës Ballkanike" që panë qindra mijëra njerëz që kalonin në vitin 2015 dhe 2016. Greider shpjegon se si "komponentët kryesorë të menaxhimit të krizave kanë...
24 Kor 2017
  Rudaw raporton mbi gjetjet që shprehin shqetësimin rreth vendndodhjes së 104 refugjatëve dhe të rinjve emigrantë të humbur, të cilët po përpiqeshin të kërkonin strehim në Mbretërinë e Bashkuar, nga kampi i refugjatëve në Calais. Vendndodhja e mbi...
22 Kor 2017
Në këtë video tërheqëse të prodhuar nga UNICEF-i, fëmijët e refugjatëve të vendosur në Athinë, Greqi demonstrojnë pafajësinë e tyre duke diskutuar ushqimin e tyre të preferuar si dhe karikaturat. Mësimi i gjuhës angleze dhe greqishtja ishte ndër...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: