Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

9 items available. Click here to search.
13 Kor 2019
The National Network for Children njoftoi se Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS) e Bullgarisë ka njoftuar kalimin e ndryshimeve të rëndësishme në legjislacionin për mbrojtjen e fëmijëve. Ministria thekson se këto ndryshime nuk paraqesin...
06 Kor 2017
Më 28 qershor, u zhvillua një takim multi disiplinor me qëllim të shkëmbimit të përvojave ndërmjet Qendrave të ndryshme të Punës Sociale. Takimi filloi me hapjen e takimit nga Naim Bilalli, Zyrtar në Menaxhimin e Rasteve dhe Albulena Shabani,...
31 Mar 2017
Me datën 29 mars, Terre des hommes delegacioni në Kosovë, ka organizuar lansimin e projektit “Rrjeti i Sigurt për Mbrojtjen e Fëmijëve – Faza III”. Ky projekt financohet nga Fondacioni Medikor dhe do të zbatohet gjatë vitit 2017- 2019, aktivitetet e...
19 Tet 2016
Sot, Terre des hommes, delegacioni në Kosovë ka mbajtur një takim lansues për publikimin e Protokollit të Punës: "Bashkëpunimi ndër-sektorial në Rastet lidhur me Mbrojtjen e Fëmijëve". Ky protokoll u hartua nga Terre des hommes në bashkëpunim me...
07 Kor 2016
Në 6 Korrik 2016, Terre des hommes dhe UNICEF, në bashkëpunim me Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë (MMSR), Agjencinë Shtetërore për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (ASHDMF) dhe Fakultetin e Shkencave Sociale organizuan aktivitetin për "...
30 Qer 2016
Me 28 Korrik 2016, u mbajt punëtoria “Shkëmbimi i përvojave në mes të Tryezave për Menaxhimin e Rasteve të (TMR-ve) Gjakovë, Obiliq, Klinë dhe Istog”, mbështetur nga Terre des Hommes zyra në Prishtinë. Punëtoria është organizuar në funksion të...
03 Maj 2016
Lansimi i raportit "Fuqizimi i kujdesit të bazuar në familje, fuqizimi i punës sociale -Një analizë e situatës së strehimit familjar në Kosovë“, do të mbahet të mërkurën, më 4 maj, 2016 nga ora 09:00 deri më 13:00  në Hotelin Emerald,  autostrada...
30 Mar 2016
Zyra për Qeverisje të Mirë, Zyra e Kryeministrit në bashkëpunim me UNICEF ka organizuar takim konsultativ të radhës me akterët e qeverisjes lokale të regjioni të Gjilanit për të diskutuar  mbi sfidat, progresin dhe mundësitë për realizimin e të...
18 Mar 2016
OKB ka prezantuar një nismë të re që synon t’i japë fund martesave të fëmijëve në të gjithë botën deri në vitin 2030. Sipas OKB-së, martesa e fëmijëve dhunon të drejtat dhe mundësitë për zhvillim të miliona vajzave dhe grave. Vajzat e martuara...

Ky projekt është financuar nga: