Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

15 items available. Click here to search.
21 Shk 2020
  Platforma e pavarur mediatike për gazetarinë për të drejtat e njeriut Marginalia.bg raportoi se Komisioni për Mbrojtjen nga Diskriminimi (KMD) ka dënuar kopshtin "Zhelyazko Popnikolov" në Vidin, Bullgari, drejtorin e kopshtit, si dhe dy prej...
13 Kor 2019
The National Network for Children njoftoi se Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS) e Bullgarisë ka njoftuar kalimin e ndryshimeve të rëndësishme në legjislacionin për mbrojtjen e fëmijëve. Ministria thekson se këto ndryshime nuk paraqesin...
31 Jan 2018
Çdo vit, më shumë se gjysëm milionë fëmijë në Europë vihen në kontakt me ligjin. Për ti ndihmuar ata të kuptojnë proçedurat ligjore dhe të drejtat e tyre, Terre des hommes ka punuar me të rinj për të zhvilluar StoryLab, një lojë celulari inovative...

Peter and the stolen phones

23 Nën 2017
  Terre des hommes dhe partnerët e saj kanë punuar me 160 të rinj në katër vende për të zhvilluar një lojë celular që mund t'u mësojë fëmijëve në lidhje me procedurat ligjore dhe të drejtat e tyre në këto situata, përmes lojës. Loja përmban 20...
22 Sht 2017
Në javën e fundit, një djalë 16 vjeçar është vrarë nga bashkë moshatari i tij. Si rrjedhojë e kësaj ngjarje, koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF apelon ndaj të gjithë organeve e institucioneve në nivel qëndror e lokal, për më shumë...
16 Gsh 2017
“Ishte para dy vitesh. Atëherë unë nuk e flisja mirë Hungarishten. Nuk kisha përkthyes por vetëm një avokat të caktuar" Tregon mbi eksperiencat e tij një 15 vjecar i huaj i inkriminuar në Hungari. Një fëmijë i dyshuar ose i akuzuar për kryerjen e...
25 Kor 2017
  Mospërputhjet jonormale në arsimimin e të rinjve romë dhe jo-romë në Republikën Çeke kanë qenë më së fundi në qendër të vëmendjes se opinionin publik. Romët përbënin 4% të konsiderueshme të grupit të studentëve të rinisë çekë gjatë vitit akademik...
08 Qer 2017
Kohët e fundit është raportuar se Turqia, në bashkëpunim me Bashkimin Evropian dhe UNICEF-in, ka filluar më parë një projekt të financuar nga Bashkimi Evropian, që bën thirrje për refugjatë sirianë dhe të tjerë të vendosur në Turqi, për ti...
07 Qer 2017
Sipas një artikulli të sapo publikuar nga Daily Sabah, lojërat digjitale mund ti pajisin fëmijët e refugjatëve me kapacitete të domosdoshme ndërpersonale dhe mendore. Këto vëzhgime rrjedhin nga gjetjet e Universitetit Bahcesehir të Turqisë,...
12 Shk 2017
Në këtë artikull Katherine McFarlane ngre cështjen se si pasojat e një sistemi të dështuar të mbrojtjes së fëmijëve ndikon jetët e fëmijëve vulnerabel, duke i kthyer ata në "përdorues" të sistemit të drejtesisë. Ky duket një fenomen i pranishëm në...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: