Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

15 items available. Click here to search.
Κορίτσι, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, Λέσβο. Οκτώβρης 2019.
25 Shk 2020
Letër e Hapur Për: Kryeministri i Republikës Greke Kyriakos Mitsotakis   I nderuar kryeministër, Organizatat që nënshkruajnë këtë letër janë angazhuar për shumë vite në fushën e të drejtave të njeriut dhe ndihmës humanitare dhe po ju presin me...
18 Dhj 2019
Dje, me rastin e Ditës Kombëtare të Migrantëve & u emërua Z.Drahoslav Štefánek si Përfaqësuesi i ri Special për migracionin dhe refugjatët. Roli i ri do të përqëndrohet në mbrojtjen e të drejtave themelore të migrantëve dhe refugjatëve, dhe...
13 Sht 2017
UNICEF-i raporton për pesë sfidat me të cilat përballen fëmijët e refugjatëve në situatë krize.
24 Kor 2017
  Rudaw raporton mbi gjetjet që shprehin shqetësimin rreth vendndodhjes së 104 refugjatëve dhe të rinjve emigrantë të humbur, të cilët po përpiqeshin të kërkonin strehim në Mbretërinë e Bashkuar, nga kampi i refugjatëve në Calais. Vendndodhja e mbi...
12 Pri 2017
  Udhëzimet e politikave të reja të Komisionit të BE (EU Commission’s new policy guidelines) të cilat ofrojnë veprime konkrete për të mbrojtur të gjithë fëmijët migrantë dhe refugjatë që arrijnë në Europë, janë mirëpritur gjerësisht nga organizatat...
11 Nën 2016
Emigrantë shqiptarë të cilët në mënyrë të jashtligjshme shkelin tokën në Britani duke u paraqitur si fëmijë reugjatë, janë duke i vënë në rrezik nxënësit e shkollave dhe familjet kujdestare, tregojnë raportet zyrtare. Dokumenta të zbuluara nga 'The...
17 Tet 2016
90.000 fëmijë kanë mbërritur në Evropë vitin e kaluar, ndërsa 10.000 prej tyre janë raportuar të humbur deri tani. Artikulli përpiqet të shqyrtojë arsyet kryesore të këtij numri të madh të fëmijëve të humbur duke përmendur ndër të tjera, mangësitë...
01 Gsh 2016
The Wall Street Journal raporton se qeveritë evropiane po i humbasin gjurmët e një numri të madh të fëmijëve të cilët kanë hyrë në kontinent pa prindërit e tyre si refugjatë nga zonat e shkatërruara nga lufta në Lindjen e Mesme dhe më gjerë.
18 Qer 2016
Washington Post raporton për rreth 500 të mitur të pashoqëruar në një zonë të ashtuquajtur ‘Xhungla Calais” në Francë, ku ata janë të pambrojtur ndaj abuzimit. Shumë fëmijë shfrytëzohen seksualisht për të siguruar vende për veten e tyre në kamp. Me...
17 Maj 2016
EUobserver raporton tek raportuesi i OKB-së për thirrjen për të drejtat e emigrantëve që Greqia të ndalojë mbajtjen e fëmijëve në dhomat e burgjeve. Është evidentuar se disa fëmijë kalojnë nga 2 javë në burgje, ku i dërguari i OKB-së flet se nuk...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: