Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

28 items available. Click here to search.
05 Gsh 2019
Kur gruaja i ofroi Njids, një vajzë 19-vjeçare Nigeriane, një vend te sigurt për të qëndruar, ajo ishte mirënjohëse. Pasi u braktis nga prindërit e saj dhe dëshmoi vrasjen e gruas që e rriti, Njida ishte e pastrehë dhe me frikë të vazhdueshme se...
03 Qer 2019
Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (PACE),respektivisht Komiteti për Migracionin kohët e fundit shprehu shqetësimin e tij lidhur me kërcënimet e rënda me të cilat ballafaqohen fëmijët migrues gjatë udhëtimit të tyre drejt Evropës. Ai...
27 Maj 2019
  Përfaqësuesit e Këshillit të Evropës, Agjencia për Refugjatë e Kombeve të Bashkuara (UNHCR) dhe aktorët kombëtarë nga Portugalia organizuan një seminar "Mbrojtja efektive e fëmijëve refugjatë dhe migrues në Portugali", në Lisbonë më 27-28 maj 2019...
13 Sht 2017
UNICEF-i raporton për pesë sfidat me të cilat përballen fëmijët e refugjatëve në situatë krize.
07 Qer 2017
Sipas një artikulli të sapo publikuar nga Daily Sabah, lojërat digjitale mund ti pajisin fëmijët e refugjatëve me kapacitete të domosdoshme ndërpersonale dhe mendore. Këto vëzhgime rrjedhin nga gjetjet e Universitetit Bahcesehir të Turqisë,...
10 Maj 2017
Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF), ka njoftuar se fëmijët refugjatë të cilët kanë mbetur të bllokuar ende në vendet si Greqia, Bullgaria, Hungari dhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimorë ndodhen nën kërcënimin e problemeve...
18 Pri 2017
  ‘The Guardian’ raporton mbi një studim të Universitetit të Harvardit, të botuar së fundmi, i cili thekson se fëmijët e pashoqëruar afganë, sirianë dhe pakistanezë detyrohen drejt shfrytëzimit seksual për të financuar udhëtimet e tyre nga Greqia....
12 Pri 2017
  Udhëzimet e politikave të reja të Komisionit të BE (EU Commission’s new policy guidelines) të cilat ofrojnë veprime konkrete për të mbrojtur të gjithë fëmijët migrantë dhe refugjatë që arrijnë në Europë, janë mirëpritur gjerësisht nga organizatat...
29 Mar 2017
Këto rreziqe që ndeshin fëmijët refugjatë në Europë, sipas avokatit të popullit, përfshijnë trafikimin, shfrytëzimin, sëmundjet, vdekjen. Amsterdam, Hollandë -  Fëmijët refugjatë përballen me rreziqe të papranueshëm përgjatë rrugëtimit të tyre në...
19 Dhj 2016
Më 19 Dhjetor 2016 , në Tiranë  Koordinatorët Kombëtar Anti-trafik të Shqipërise, Malit të Zi dhe Kosovës deklaruan vullnetin dhe angazhimin e institucioneve të tyre në garantimin e aplikimit të Procedurës sw Unifikuar Standarte të Veprimit për...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: