Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

16 items available. Click here to search.
18 Dhj 2019
Dje, me rastin e Ditës Kombëtare të Migrantëve & u emërua Z.Drahoslav Štefánek si Përfaqësuesi i ri Special për migracionin dhe refugjatët. Roli i ri do të përqëndrohet në mbrojtjen e të drejtave themelore të migrantëve dhe refugjatëve, dhe...
13 Sht 2017
UNICEF-i raporton për pesë sfidat me të cilat përballen fëmijët e refugjatëve në situatë krize.
10 Maj 2017
Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF), ka njoftuar se fëmijët refugjatë të cilët kanë mbetur të bllokuar ende në vendet si Greqia, Bullgaria, Hungari dhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimorë ndodhen nën kërcënimin e problemeve...
18 Pri 2017
  ‘The Guardian’ raporton mbi një studim të Universitetit të Harvardit, të botuar së fundmi, i cili thekson se fëmijët e pashoqëruar afganë, sirianë dhe pakistanezë detyrohen drejt shfrytëzimit seksual për të financuar udhëtimet e tyre nga Greqia....
12 Pri 2017
  Udhëzimet e politikave të reja të Komisionit të BE (EU Commission’s new policy guidelines) të cilat ofrojnë veprime konkrete për të mbrojtur të gjithë fëmijët migrantë dhe refugjatë që arrijnë në Europë, janë mirëpritur gjerësisht nga organizatat...
29 Mar 2017
Këto rreziqe që ndeshin fëmijët refugjatë në Europë, sipas avokatit të popullit, përfshijnë trafikimin, shfrytëzimin, sëmundjet, vdekjen. Amsterdam, Hollandë -  Fëmijët refugjatë përballen me rreziqe të papranueshëm përgjatë rrugëtimit të tyre në...
07 Nën 2016
  Previous / Next Image   “Ne jemi fëmijë në lëvizje. Por, para së gjithash, ne jemi fëmijë – me të drejta fëmijësh”; ky është parimi i përgjithshëm i Thirrjes së të Rinjve, e shprehur nga të rinjtë e përfshirë në Fushatën Destinacion i...
03 Gsh 2016
Sipas Wall Street Journal, fëmijët janë " po rrëshqasin nëpër të çara në rrjetin social të sigurisë të Evropës". Gazetarët thonë se 90 fëmijë të pashoqëruar që janë në lëvizje janë raportuar si të zhdukur në Child Focus, ndërsa autoritetet belge nuk...
17 Maj 2016
EUobserver raporton tek raportuesi i OKB-së për thirrjen për të drejtat e emigrantëve që Greqia të ndalojë mbajtjen e fëmijëve në dhomat e burgjeve. Është evidentuar se disa fëmijë kalojnë nga 2 javë në burgje, ku i dërguari i OKB-së flet se nuk...
26 Mar 2016
The New York Times raporton për sfidat që përballen me refugjatët në kuadër të programit të zhvendosjes të BE-së. Nën shkëlqim të një llambë drite, në banesën e vogël me një dhomë ku ka marrë strehim me tre refugjatë të tjerë të rinj sirianë, Ismail...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: