Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

6 items available. Click here to search.
27 Maj 2019
  Përfaqësuesit e Këshillit të Evropës, Agjencia për Refugjatë e Kombeve të Bashkuara (UNHCR) dhe aktorët kombëtarë nga Portugalia organizuan një seminar "Mbrojtja efektive e fëmijëve refugjatë dhe migrues në Portugali", në Lisbonë më 27-28 maj 2019...
13 Sht 2017
UNICEF-i raporton për pesë sfidat me të cilat përballen fëmijët e refugjatëve në situatë krize.
17 Maj 2016
EUobserver raporton tek raportuesi i OKB-së për thirrjen për të drejtat e emigrantëve që Greqia të ndalojë mbajtjen e fëmijëve në dhomat e burgjeve. Është evidentuar se disa fëmijë kalojnë nga 2 javë në burgje, ku i dërguari i OKB-së flet se nuk...
05 Jan 2016
"New Europe" njofton se me 3,771 vdekje, 2015-a ishte viti më vdekjeprurës i regjistruar për emigrantët dhe refugjatët që kaluan Mesdheun duke u përpjekur për të arritur Evropën (Organizata Ndërkombëtare për Migrim, IOM) ka raportuar sot. Në vitin...
02 Jan 2016
The Independent raporton se ishte një nga imazhet përcaktuese të vitit 2015: një kolonë me sa duket e pafund e njerëzve në një ecje të lodhshme përgjatë rrugëve në Evropën Jugore, të shtrënguara në dorë qeset e plastikës dhe valixhet e tyre. Siria...
07 Kor 2015
Mijëra refugjatë, azil-kërkues dhe emigrantë - përfshirë edhe fëmijët - të cilët marrin udhëtime të rrezikshme nëpër Ballkan, janë duke vuajtur abuzim të dhunshëm dhe grabitje, në duart e autoriteteve dhe bandave kriminale, të lënë anash në mënyrë...

Ky projekt është financuar nga: