Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

10 items available. Click here to search.
18 Dhj 2019
Dje, me rastin e Ditës Kombëtare të Migrantëve & u emërua Z.Drahoslav Štefánek si Përfaqësuesi i ri Special për migracionin dhe refugjatët. Roli i ri do të përqëndrohet në mbrojtjen e të drejtave themelore të migrantëve dhe refugjatëve, dhe...
27 Maj 2019
  Përfaqësuesit e Këshillit të Evropës, Agjencia për Refugjatë e Kombeve të Bashkuara (UNHCR) dhe aktorët kombëtarë nga Portugalia organizuan një seminar "Mbrojtja efektive e fëmijëve refugjatë dhe migrues në Portugali", në Lisbonë më 27-28 maj 2019...
13 Sht 2017
UNICEF-i raporton për pesë sfidat me të cilat përballen fëmijët e refugjatëve në situatë krize.
03 Gsh 2016
Sipas Wall Street Journal, fëmijët janë " po rrëshqasin nëpër të çara në rrjetin social të sigurisë të Evropës". Gazetarët thonë se 90 fëmijë të pashoqëruar që janë në lëvizje janë raportuar si të zhdukur në Child Focus, ndërsa autoritetet belge nuk...
17 Maj 2016
EUobserver raporton tek raportuesi i OKB-së për thirrjen për të drejtat e emigrantëve që Greqia të ndalojë mbajtjen e fëmijëve në dhomat e burgjeve. Është evidentuar se disa fëmijë kalojnë nga 2 javë në burgje, ku i dërguari i OKB-së flet se nuk...
12 Pri 2016
Reuters raporton se kriza e refugjatëve në Evropë ka krijuar një "mundësi të madhe biznesi" për trafikantët e njeriut, dhe qeveritë duhet të zgjerojnë rrugët ligjore të hyrjes për ti mbrojtur fëmijët refugjatë, agjencia e fëmijëve e UN-it (UNICEF)...
26 Shk 2016
Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM), UNHCR dhe UNICEF, kanë paralajmëruar sot, se mesatarisht dy fëmijë humbin jetën çdo ditë që nga shtatori i vitit të kaluar, derisa familjet e tyre tentojnë të kalojnë pjesën lindore të Mesdheut. Në një...
09 Shk 2016
Në 2 shkurt 2016, u organizua lansimi i projektit "Përmirësimi i kushteve të jetesës së fëmijëve emigrantë dhe  të rikthyer në Kosovë" në Hotel Sirius në Prishtinë. Në këtë rast, kanë marrë pjesë palët e interesuara relevante nga niveli qendror dhe...
02 Shk 2016
UNICEF-i ka lëshuar një deklaratë për shtyp, ku është deklaruar se për herë të parë që nga fillimi i krizës së refugjatëve dhe emigrantëve në Evropë, ka më shumë fëmijë dhe gra në lëvizje sesa meshkujt. Fëmijët dhe gratë tani përbëjnë gati 60 për...
13 Nën 2015
"Bazuar në standardet ndërkombëtare, është e nevojshme për të siguruar ndihmë ligjore falas dhe kujdestar ligjor për fëmijët refugjatë të cilët udhëtojnë vetëm, por në Serbi në shumë raste nuk ndodhin", thotë Nevena Petrusic profesor i të drejtës...

Ky projekt është financuar nga: