Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

14 items available. Click here to search.
07 Gsh 2019
Shumë fëmijë që kthehen në shkollë përballen me ngacmimin dhe mund të vuajnë nga ankthi, depresioni, ndjenja e turpit dhe probleme të tjera të rënda. Ngacmimi mund të ketë pasoja të menjëhershme dhe të gjata për shëndetin mendor të një të riu....
04 Kor 2019
Eurochild, rrjeti evropian për advokimin e fëmijëve, do të bashkohet me firmën më të madhe të ligjit në botë, Dentos, në një bashkëpunim strategjik të zhvilluar për të mirën e të drejtave dhe mirëqenies së fëmijëve në të gjithë Evropën. Dentos do të...
03 Qer 2019
Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (PACE),respektivisht Komiteti për Migracionin kohët e fundit shprehu shqetësimin e tij lidhur me kërcënimet e rënda me të cilat ballafaqohen fëmijët migrues gjatë udhëtimit të tyre drejt Evropës. Ai...
14 Maj 2019
KOMF në kuadër të ChildPact fillon projektin e ri rajonal “Ndërtimi i kapaciteteve për ndarjen dhe promovimin e zbatimit të pakos INSPIRE”, financuar nga OAK Foundation dhe INSPIRE Fund. Duke u bazuar në nevojat për intervenim në fushën e të...
08 Jan 2019
  Këshilli i Evropës ka përpiluar një udhezues që përmban orjentime gjithëpërfshirëse për profesionistët që punojnë direkt me të miturit migrues për mënyrën e komunikimit të informacionit mbi të drejtat e fëmijëve në një mënyrë të përshtatshme për...
26 Jan 2017
Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës,  e përkushtuar në zbatimin dhe politikave arsimore për gjithëpërfshirje në arsim cilësor, konkretisht të politikave që adresojnë problemin e braktisjes në arsimin...
19 Tet 2016
Zyra e  Koordinatorit Nacional kundër Trafikimit me Qenie Njerëzore dhe Sekretariatit të Strategjive në kuadër të Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe grsi upi ndërinstitucional kundër trafimit me qenie njerëzore shpallën të hapur fushatën e anti-...
26 Gsh 2016
Rrjeti Evropian për Pashtetësinë ka nisur një fushatë të re avokimi në të gjithë Evropën të quajtur #StatelessKids, për ti bërë thirrje shteteve evropiane për tu siguruar që asnjë fëmijë të mos rritet pa shtetësi. Fushata filloi në 25 vjetorin e...
19 Kor 2016
GMA News Online raporton se Fondi për Fëmijë i Kombeve të Bashkuara (UNICEF) i ka bërë thirrje komuniteteve që të përqëndrohen në aftësitë, kur kemi të bëjmë me fëmijët me aftësi të kufizuara, si dhe të kujdesen për të drejtat e tyre, për ti kuptuar...
12 Pri 2016
Reuters raporton se kriza e refugjatëve në Evropë ka krijuar një "mundësi të madhe biznesi" për trafikantët e njeriut, dhe qeveritë duhet të zgjerojnë rrugët ligjore të hyrjes për ti mbrojtur fëmijët refugjatë, agjencia e fëmijëve e UN-it (UNICEF)...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: