Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

23 items available. Click here to search.
06 Tet 2019
Një studim i fundit i kryer nga Universiteti i Birmingham tregon se fëmijët që janë viktima të formave të ndryshme të abuzimit të fëmijëve ose neglizhencës, janë katër herë më të prirur ndaj sëmundjeve mendore siç janë psikozat, skizofrenia dhe...
13 Gsh 2019
Hulumtimi i ri nga Instituti i Barcelones për Shëndetin Global (ISGlobal) ka zbuluar se ndotja e ajrit në Evropë është përgjegjëse për 33 përqind të të gjitha rasteve të reja të astmës mes fëmijëve çdo vit. Ekipi raportoi se afro 200,000 nga këto...
07 Nën 2017
Personat e verbër, sidomos fëmijët, kanë përfituar përmes ofrimit të mbështetjes financiare nga Ambasada Çeke në Kosovë, me qëllim të integrimit të fëmijëve të verbëar në sistemin shkollor. Mbështetja me teknologji për të verbër nga ambasada e...
26 Tet 2017
BBC raporton se për pothuajse 20 vite Suedia ka qenë duke luftuar me një sëmundje misterioze - Sindromin e Dorëheqjes. Sindromi ndikon vetëm tek fëmijët e azilkërkuesve, veçanërisht ato nga vendet e ish-Bashkimi Sovjetik, Ballkani, fëmijët romë dhe...
12 Tet 2017
Kohëve të fundit, është shtuar numri i rasteve me këtë sëmundje duke rezultuar edhe me një fatalitet. Kjo i ka alarmuar institucionet qeveritare dhe ato shëndetesore që të merren me urgjencë për ti vaksinuar fëmijët e pa vaksinuar kundër kësaj...
02 Tet 2017
Trajnimi është mbajtur në Hotel SIRIUS me 28 dhe 29 shtator, 2017. Qëllimi kryesor i këtij trajnimi është zgjerimi i njohurive dhe informacioneve për ofruesit potencial të shërbimeve për fëmijët me aftësi të kufizuara. Temat dhe diskutimet do të...
27 Sht 2017
BBC raporton se "6 nga 10 fëmijë dhe adoleshentë në botë nuk i kanë arritur nivelet themelore të aftësisë për të mësuar, paralajmëron një raport i ashpër nga Kombet e Bashkuara. OKB i përshkruan gjetjet si" tronditëse "dhe se përfaqësojnë një" krizë...
06 Gsh 2017
Vetëm pas konfliktit të Kosovës 1998-1999, 600 pjesëtarë të komunitetit rom nga qyteti i Mitrovicës u strehuan nga misioni i OKB-së në Kosovë (UNMIK). Kampi në të cilin ishin zhvendosur, megjithatë, ishte vendosur pranë një kompleksi i minierave të...
02 Gsh 2017
Rreth dy milionë fëmijë në Britani të Madhe kanë një prind me një sëmundje mendore. 70% e këtyre fëmijëve zhvillojne edhe vete një crregullim te nje niveli te caktuar të shëndetit mendor.  rrëmujë veten e tyre. E megjithatë, askush nuk flet në...
17 Kor 2017
Ndonëse në Kosovë nuk ka statistika të sakta se sa fëmijë vuajnë nga diabeti apo sëmundja e sheqerit, sipas profesionistëve shëndetësorë, numri i të prekurve nga ky çrregullim po shënon rritje çdo vit. Në krahasimet afatgjate, thuhet se përderisa në...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: