Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

99 items available. Click here to search.
05 Maj 2020
Jeta jonë ka ndryshuar jashtëzakonisht gjatë dy muajve të fundit dhe këto ndryshime po prekin të gjithë në mbarë botën. Për shkak të koronavirusit njerëzit humbasin punën e tyre, familjet janë nën stres gjatë gjithë kohës. Save the Children po bën...
09 Pri 2020
Sipas një raporti të lëshuar nga Human Rights Watch, kriza COVID-19 do të ketë një ndikim negativ afatgjatë te fëmijët, megjithëse ata janë shumë më pak të kërcënuar nga virusi sesa grupmoshat e tjera. Për shkak të virusit, rreth 1.5 miliardë fëmijë...
Fëmijët duhet të jenë të sigurt në internet
24 Mar 2020
Tani që shkollat ​​janë mbyllur për shkak të kërcënimit të koronavirusit, klasat për shumicën e fëmijëve, mbahen në internet. Ky është një nga përfitimet më të mëdha që ofron Interneti: informacion dhe njohuri për të gjithë, kudo që të jenë....
17 Mar 2020
Për të ngadalësuar shpërndarjen e koronavirusit, shumë njerëz vendosin të qëndrojnë në shtëpi, por si rezultat i karantinës, mund të dalin në pah më shumë çështjet e lidhura me dhunën në familje, thonë Shoqatat NANE dhe PATENT në Hungari. Në Kinë,...
Κορίτσι, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, Λέσβο. Οκτώβρης 2019.
25 Shk 2020
Letër e Hapur Për: Kryeministri i Republikës Greke Kyriakos Mitsotakis   I nderuar kryeministër, Organizatat që nënshkruajnë këtë letër janë angazhuar për shumë vite në fushën e të drejtave të njeriut dhe ndihmës humanitare dhe po ju presin me...
21 Shk 2020
  Platforma e pavarur mediatike për gazetarinë për të drejtat e njeriut Marginalia.bg raportoi se Komisioni për Mbrojtjen nga Diskriminimi (KMD) ka dënuar kopshtin "Zhelyazko Popnikolov" në Vidin, Bullgari, drejtorin e kopshtit, si dhe dy prej...
11 Shk 2020
Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë (KOMF) ka mbajtur një konferencë kombëtare për të publikuar raportin mbi ndikimin e procesit të decentralizimit në shërbimet sociale në Kosovë. Qëllimi i këtij raporti ishte të vlerësonte...
03 Tet 2019
Ministria e Punës dhe ceshtjeve Sociale po kërkon mënyra për të përmirësuar kushtet e jetesës për mijëra fëmijë refugjatë që qëndrojnë në Greqi pa prind ose kujdestar, pasi ata presin që ose të pajisen me azil ose të ribashkohen me familjen në pjesë...
13 Gsh 2019
Hulumtimi i ri nga Instituti i Barcelones për Shëndetin Global (ISGlobal) ka zbuluar se ndotja e ajrit në Evropë është përgjegjëse për 33 përqind të të gjitha rasteve të reja të astmës mes fëmijëve çdo vit. Ekipi raportoi se afro 200,000 nga këto...
05 Gsh 2019
Kur gruaja i ofroi Njids, një vajzë 19-vjeçare Nigeriane, një vend te sigurt për të qëndruar, ajo ishte mirënjohëse. Pasi u braktis nga prindërit e saj dhe dëshmoi vrasjen e gruas që e rriti, Njida ishte e pastrehë dhe me frikë të vazhdueshme se...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: