Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

15 items available. Click here to search.
25 Mar 2019
Rrjeti i Afrikës Perëndimore për Mbrojtjen e Fëmijëve (WAN), në bashkëpunim me Organizatën Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) ka filluar një proces të diskutimeve të palëve të interesuara, që synojnë miratimin dhe promovimin e Sinjalizimit të ri të...
13 Sht 2017
Strasburg, 12.09.2017 - Komisioneri i Këshillit të Evropës për të Drejtat e Njeriut, Nils Muiznieks, publikon një letër mbi trajtimin e segregacionit të shkollës përmes arsimit gjithëpërfshirës. Letra fillimisht ofron një pasqyrë të segregacionit të...
Let's ginga togheter project started in Banja Luka
18 Kor 2017
Blue phone në bashkëpunim me shoqatën sportive "Capoeira Banjaluka" do të fillojë zbatimin e 16 workshopeve të kombinuara të Capoeira dhe komunikimit jo të dhunshëm për fëmijët dhe të rinjtë nën moshën 18 vjeç, duke filluar nga data 18 korrik 2017...
11 Pri 2017
12 Prill shënon përvejtorin e shtatë të Ditës Ndërkombëtare për Fëmijët e Rrugës ( International Day for Street Children ). Me publikimin e Komentarit të përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara për fëmijët në situatë rruge ( United Nation’s General...
21 Dhj 2016
Prishtinë, 20 dhjetor 2016 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë, i cili përfaqëson 22 organizata jo qeveritare në fushën e mbrojtjes së fëmijëve,  në bashkëpunim dhe financiarisht të mbështetur nga UNICEF, ndau çmimet vjetore për...
Latest developments in deinstitutionalisation across Europe
01 Dhj 2016
Dhjetori i 2016 shënon fillimin zyrtar të Fazës II të "Dyert të Hapura për Fëmijët e Europës", një fushatë mbarë Europiane për të mbështetur përpjekjet kombëtare për zhvillimin e sistemeve për mbrojtjen e fëmijëve që forcojnë familjet dhe sigurojnë...
09 Sht 2016
Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF i cili përfaqëson njëzet e dy organizata jo qeveritare, reagon përmes një komunikate për Media, ndaj publikimit të fotografive të pa përshtatshme të një vajze, të publikuara në rrjetin social...
01 Gsh 2016
The Wall Street Journal raporton se qeveritë evropiane po i humbasin gjurmët e një numri të madh të fëmijëve të cilët kanë hyrë në kontinent pa prindërit e tyre si refugjatë nga zonat e shkatërruara nga lufta në Lindjen e Mesme dhe më gjerë.
28 Kor 2016
Gjatë javës së dytë të muajit korrik, punëtorë të Terre des hommes zyra në Prishtinë vizituan katër aktivitete në kuadrin e projektit rajonal “ I MIRE KA - Përmirësimi i kushteve të jetesës dhe riintegrimi i fëmijëve të emigrantëve dhe i të...
19 Kor 2016
Pokemon Go është duke u përhapur me shpejtësi në të gjithë botën. Si një nga lojërat e para ku realiteti ndërthuret me botën virtuale, është e lehtë për të kuptuar pse ajo tërheq shumë njerëz, duke përfshirë të rinjtë dhe fëmijët. Megjithatë, kjo...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: