Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

10 items available. Click here to search.
15 Tet 2018
  Çdo një në tre persona në Kosovë jeton nën nivelin e varfërisë, ndërkohë që papunësia ka shkuar mbi 30%. Për shkak të faktorëve socio-ekonomikë, shumë familje nuk mund të lejojnë t'u sigurojnë fëmijëve të tyre kohë të përshtatshme dhe përgatitje...
07 Nën 2017
Personat e verbër, sidomos fëmijët, kanë përfituar përmes ofrimit të mbështetjes financiare nga Ambasada Çeke në Kosovë, me qëllim të integrimit të fëmijëve të verbëar në sistemin shkollor. Mbështetja me teknologji për të verbër nga ambasada e...
07 Nën 2017
Trajnimi është mbajtur në fundjavën e 4 dhe 5 të Nëntorit, me 30 nxënës pjesëmarrës nga këto komuna: Prishtinë, Podujevë, Fushë Kosovë, Vushtrri, Mitrovicë dhe Ferizaj.Trajnimi është zhvilluar duke u bazuar në manualin “Zhvillimi i aftësive psiko-...
16 Jan 2017
Drama me pesë pjesë e BBC-së Në Fushën e Kosovës për Radio 4 do të shfaqë materiale të pabotuara më parë nga fituesja dy herë e Çmimit ‘Mercury”. Mbretëria e Bashkuar ka qenë dy dekada më parë një vend shumë më i dhembsur dhe i mëshirshëm nga çfarë...
08 Gsh 2016
Gjatë këtyre dy javëve të fundit, 5 iniciativa kulturore u zhvilluan, duke përfshirë një larmi të gjerë të aktiviteteve nga organizatat lokale dhe grupe këshilluese të komunitetit në kuadër të projektit tonë të përbashkët me World Vision Kosovë "...

Agdal Nuhanovic / Save the Children

28 Pri 2016
Më 10-11 maj 2016 në Vjenë, Austri, Platforma e Mbrojtjes së Fëmijëve për Evropën Juglindore Childhub organizon një forum rajonal të Politikave për Decentralizimin e Shërbimeve Sociale. Ky Forum rajonal do të sjellë politibërës ekspertë, ombudsmenë...
22 Jan 2016
Në bazë të Rezolutës 1325 “ Gruaja,Paqja dhe Siguria” e këshillit të Sigurimit të OKB-së, në zyrën e Kryeministrit-Agjencioni për Barazi Gjinore, në bazë të kësaj Rezolute u hartua Plani i Veprimit në zbatim të Rezolutës 1325 “Gratë Paqja dhe...
23 Dhj 2015
Përfaqësuesit e institucioneve dhe shoqërisë civile nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia, Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina janë mbledhur në Shkup, Maqedoni për punëtorinë e parë të planifikimit e organizuar nga GIZ, për zbatim projektin e synuar për të...
20 Kor 2015
Nё qytetin e Fushё Kosovёs qё gjendet 15 km larg nga Prishtina, organizata joqeveritare Balkan Sunflowers ka filluar zbatimin e aktiviteteve tё kampit veror dedikuar fёmijёve si dhe ёshtё i mbeshtetur nga Terre des hommes, delegacioni nё Kosovё....
08 Kor 2015
Një atmosferë e çuditshme mbretëron në aeroport, sidomos në orën katër të mëngjesit. Nxitja e përgjithshme e përzier me një ritëm të mpirë, kjo është ndenja që i përshtatet mirë ekipit të vogël që jemi. Studentët, të cilët janë me ne, janë mbledhur...

Ky projekt është financuar nga: