Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

162 items available. Click here to search.
23 Mar 2020
  Shkollat në Kosovë kanë ndërprerë procesin mësimor për shkak të situatës së krijuar si rezultat i pandemisë COVID – 19. Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) tash një javë rresht ka qenë duke bërë video-xhirime të...
28 Shk 2020
Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF përmes një konference ka publikuar “Politikën rekomanduese për zhvillimin në fëmijërinë e hershme”. Qëllimi i publikimit të kësaj politike është përshkrimi i situatës lidhur me zhvillimin në...
11 Shk 2020
Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë (KOMF) ka mbajtur një konferencë kombëtare për të publikuar raportin mbi ndikimin e procesit të decentralizimit në shërbimet sociale në Kosovë. Qëllimi i këtij raporti ishte të vlerësonte...
04 Dhj 2019
Sipas burimeve të Policisë së Kosovës, që nga fillimi i këtij viti deri në Shtator 2019, janë zhvilluar 34 plane operative, me 114 lokale të kontrolluara, që kanë rezultuar me mbylljen e 43 të lokaleve të dyshimta. Autoritet kosovare deri me tani...
23 Jan 2018
Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF në kuadër të projektit “Mbrojtja e të Drejtave të Fëmijëve në Kosovë” mbështetur nga Bashkimi Europian dhe menaxhuar nga zyra e BE-së në Kosovë, ka mbajtur konferencën për lansimin...
27 Nën 2017
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, priti sot në takim drejtoreshën e Koalicionit të OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve (KOMF), Valbona Qitaku, drejtoreshën e Strehimores “Liria” në Gjilan, Nazife Jonuzi, dhe Teuta Abrashin, përfaqësuese e...
23 Nën 2017
Sot e nesër në Prishtinë mbahet konferenca rajonale “Investimi në kujdesin dhe zhvillimin gjatë fëmijërisë së hershme: Faktet, mundësitë dhe sfidat”, e organizuar nga Save the Children në Kosovë në bashkëpunim me Ministrinë për Arsim, Shkencë dhe...
13 Nën 2017
Në javën e fundit të muajit Tetor 2017, zyra e Terre des hommes – Delegacioni në Kosovë organizoi trajnim me ndihmës mësuesit/et e Klasëve të Mësimit Plotësues (KMP) të komunës së Gjakovës, Prizrenit, Pejës, Klinës, Ferizajit, Vushtrrisë, Podujevës...
07 Nën 2017
Personat e verbër, sidomos fëmijët, kanë përfituar përmes ofrimit të mbështetjes financiare nga Ambasada Çeke në Kosovë, me qëllim të integrimit të fëmijëve të verbëar në sistemin shkollor. Mbështetja me teknologji për të verbër nga ambasada e...
07 Nën 2017
Trajnimi është mbajtur në fundjavën e 4 dhe 5 të Nëntorit, me 30 nxënës pjesëmarrës nga këto komuna: Prishtinë, Podujevë, Fushë Kosovë, Vushtrri, Mitrovicë dhe Ferizaj.Trajnimi është zhvilluar duke u bazuar në manualin “Zhvillimi i aftësive psiko-...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: