Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

11 items available. Click here to search.
08 Nën 2017
  "Pune Mirror" raporton për fëmijët dhe kohën e lirë. Në ditët e sotme fëmijët bëhen gjithnjë e më shumë të bashkëngjitur në ekranet televizive, celularët ose kompjuterat. Sipas Lachmi Deb Roy, është më mirë që fëmijët të jenë në natyrë duke...
27 Pri 2017
Të mësosh se si të jesh i/e lumtur në shoqërinë e vetëm vetes tënde është jetike për shëndetin mendor, shkruan Alana Kirk. Thuhet se heshtja është e artë dhe, ashtu si çdo prind do të pranonte, shpesh është e vështirë për t’u arritur. Shumica e të...
18 Pri 2017
  Java ekonomike mbulon temën e edukimit seksual në Hungari. Dy OJQ që punojnë në këtë temë bien dakord që shkollat ​​e zakonshme ndalojnë pasi kanë përshkruar procesin biologjik, ndërsa fëmijët janë më pak të interesuar për të. Ajo që ata kanë...
28 Kor 2016
Gjatë javës së dytë të muajit korrik, punëtorë të Terre des hommes zyra në Prishtinë vizituan katër aktivitete në kuadrin e projektit rajonal “ I MIRE KA - Përmirësimi i kushteve të jetesës dhe riintegrimi i fëmijëve të emigrantëve dhe i të...
19 Kor 2016
Pokemon Go është duke u përhapur me shpejtësi në të gjithë botën. Si një nga lojërat e para ku realiteti ndërthuret me botën virtuale, është e lehtë për të kuptuar pse ajo tërheq shumë njerëz, duke përfshirë të rinjtë dhe fëmijët. Megjithatë, kjo...
27 Jan 2016
Parlamenti i Kosovës aprovon ligjin për mbrojtjen e  të Ushqyerit me Qumësht Gjiri. Ky ligj ka për qëllim që të mbrojë të ushqyerit me qumësht gjiri përmes inkurajimit dhe promovimit të tij dhe përcaktimit të kufizimeve në marketingun e produkteve...
28 Nën 2015
  Revista javore ekonomike "HGV" botoi një intervistë me këshilltarin rajonal të drejtësisë për të miturit nga Terre des Hommes, Dr. Szilvia Gyurko në lidhje me reagimin e fëmijëve ndaj sulmeve terroriste të kohëve të fundit. Ajo shpjegon se...
29 Sht 2015
Një nga shprehitë e mira që ju duhet t`ia mësoni fëmijës është shprehia për të lexuar. Duke i dërguar ata në bibliotekë ju përpos që ja mësoni këtë shprehi i mësoni edhe shumë gjëra të tjera si: Vizitat e rregullta në bibliotekë nxisin dëshirën për...
19 Gsh 2015
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar sot statistikat e arsimit parashkollor dhe parafillor 2014/2015 në MKosovë. Ky publikim ofron të dhëna statistikore me treguesit statistikorë për arsimin parashkollor 0 -5 vjeç dhe parafillor 5-6...
07 Gsh 2015
Shpesh prindërit i ngarkojnë fëmijët më problemet dhe obligimet e të rriturve dhe sipas kësaj kjo është një qasje shumë e gabuar. Kathy Walker, eksperte prindërimi nga Melburni thotë se prindërit nuk duhet t’i bëjnë fëmijët të rriten shumë shpejtë...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: