Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

24 items available. Click here to search.
19 Qer 2020
  13 organizata të shoqërisë civil edhe ato ndërkombëtare që punojnë në fushën e mbrojtjes së fëmijëve në Shqipëri, pjesë e grupit të punës për Mbrojtjen e Fëmijëve në Situata të Emergjencës, përgatitën një letër të hapur që ua adresuan aktorëve...
17 Mar 2020
  Të paktën 33 organizata të shoqërisë civile shqiptare, të përqendruara kryesisht në ofrimin e shërbimeve për njerëzit në nevojë, i kanë dërguar një kujtesë, e cila është gjithashtu një kërkesë, qeverisë nën titullin "Na trajto si çdo sektor tjetër...
Κορίτσι, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, Λέσβο. Οκτώβρης 2019.
25 Shk 2020
Letër e Hapur Për: Kryeministri i Republikës Greke Kyriakos Mitsotakis   I nderuar kryeministër, Organizatat që nënshkruajnë këtë letër janë angazhuar për shumë vite në fushën e të drejtave të njeriut dhe ndihmës humanitare dhe po ju presin me...
15 Shk 2020
  Çështja e integrimit të romëve në Bullgari është përgjithësisht një temë e kufizuar në vetë territorin e vendit. Sidoqoftë, Open Demokracy ndau një artikull depërtues për çështjet që kanë të bëjnë me bashkësinë rome Bullgare, nënshtetësinë e BE,...
05 Shk 2020
Viti 2019 ishte veçanërisht i rëndësishëm për aktivisten suedeze Greta Thunberg, e cila u zgjodh si personi i vitit nga revista TIME për aktivizmin e saj mjedisor dhe dha një numër fjalimesh të profilit të lartë. Rregullatori i mediave në Mbretërinë...
12 Sht 2019
Kompakti Global mbi Migracionin e Sigurt, dhe të Rregullt (GCM) dhe Kompakti Global për Refugjatët (GCR) u miratuan nga komuniteti ndërkombëtar në vitin 2018. Këto kompakte synojnë të rregullojnë më mirë migracionin ndërkombëtar dhe të menaxhojnë...
10 Sht 2019
  "Pas kthimit, familjet përballen me sfida të ngjashme si ato që i shtynë ata të largoheshin nga vendi, siç është varfëria. Fëmijët preken në veçanti." Terre des hommes përmirëson riintegrimin e fëmijëve migrantë dhe familjeve të tyre nga Shqipëria...
04 Kor 2019
Eurochild, rrjeti evropian për advokimin e fëmijëve, do të bashkohet me firmën më të madhe të ligjit në botë, Dentos, në një bashkëpunim strategjik të zhvilluar për të mirën e të drejtave dhe mirëqenies së fëmijëve në të gjithë Evropën. Dentos do të...
24 Maj 2019
Koalicioni i OJQ – ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, në partneritet me SOS Fshatrat e Fëmijëve në Kosovë ka mbajtur punëtorinë e radhës e cila ka për qëllim hartimin e Strategjisë së Avokimit 2019 – 2021, për decentralizimin e shërbimeve sociale...

The Alliance's latest publication available on their website

26 Sht 2017
Këtë javë, nga 25 deri në 29 shtator, do të festohet java e katërt vjetore e punëtorëve social, duke rritur vëmendjen dhe veprimin për forcimin e fuqisë punëtore të cilët punojnë në shërbimet sociale. Tema e këtij viti thekson se nevojitet një...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: