Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

11 items available. Click here to search.
25 Tet 2017
Së fundmi në qytetin e Prishtinës, një iniciativë e mirëpritur do ti ndihmojë fëmijët me sftësi të kufizuara që të kenë mundësi që të lozin me lodra në një hapësirë publike. Për herë të parë në parkun e qytetit të Prishtinës do të mund të luajnë...
02 Tet 2017
Trajnimi është mbajtur në Hotel SIRIUS me 28 dhe 29 shtator, 2017. Qëllimi kryesor i këtij trajnimi është zgjerimi i njohurive dhe informacioneve për ofruesit potencial të shërbimeve për fëmijët me aftësi të kufizuara. Temat dhe diskutimet do të...
06 Gsh 2017
Vetëm pas konfliktit të Kosovës 1998-1999, 600 pjesëtarë të komunitetit rom nga qyteti i Mitrovicës u strehuan nga misioni i OKB-së në Kosovë (UNMIK). Kampi në të cilin ishin zhvendosur, megjithatë, ishte vendosur pranë një kompleksi i minierave të...
12 Dhj 2016
Dy raport studime të reja mbi rishikimin e buxhetit dhe shpenzimeve publike që shkojnë për fëmijët me aftësi të kufizuara në Arsim, Shëndetësi dhe Mbrojtje Sociale, si dhe situata e shërbimeve në nivel lokal u prezantuan sot në tryezën e...
30 Sht 2016
Zyra për Qeverisje të Mirë/Zyra e Kryeministrit në bashkëpunim me Shoqatën e Personave të Shurdhër  më 23.09.2016 ka mbajte një konference të përbashkët për shënimin e Ditës dhe Javës Ndërkombëtare të Personave të Shurdhër. Republika e Kosovës këtë...
01 Sht 2016
Kjo skemë parasheh mbështetje financiare mujore prej 100.00 EUR për familjet që kanë fëmijë me aftësi të përhershme të kufizuara. Të dhënat për muajin qershor të këtij viti tregojnë për 2804 fëmijë me aftësi të kufizuara që kanë përfituar nga kjo...
28 Kor 2016
Ky rrëfim është publikuar me pëlqimin e familjes. Qëllimi i publikimit të këtij rrëfimi inkurajues të shoqëruar me foto është të paraqitet përditshmëria e një fëmije me aftësi të kufizuara, duke u fokusuar në jetën e saj brenda familjes dhe...
19 Kor 2016
GMA News Online raporton se Fondi për Fëmijë i Kombeve të Bashkuara (UNICEF) i ka bërë thirrje komuniteteve që të përqëndrohen në aftësitë, kur kemi të bëjmë me fëmijët me aftësi të kufizuara, si dhe të kujdesen për të drejtat e tyre, për ti kuptuar...
25 Jan 2016
Më 18 dhjetor, në Prishtinë, është mbajtur takimi i parë me fokus konsolidimin e Këshillit Nacional për Personat me Aftësi të Kufizuara. Këshilli do të ndjekë, monitorojë dhe do të marrë pjesë në diskutimet për gjendjen e personave me aftësi të...
24 Dhj 2015
Është aprovuar Ligji për statusin dhe të drejtat e personave paraplegjik dhe tetraplegjik nga parlamenti i Kosovës. Ky ligj ka për qëllim rregullimin e statusit dhe të drejtat e personave, të cilët si shkak i sëmundjes apo dëmtimit kanë humbur në...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: