Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

39 items available. Click here to search.
16 Jan 2017
Numri i emigrantëve të ndaluar në kufijtë e Gjermanisë është dyfishuar, ndërsa largimet vullnetarisht janë në rritje, sipas mediave gjermane. Duke qenë se çështja është vendosur të jetë çështje e rëndësishme politike përpara zgjedhjeve të vitit të...
20 Dhj 2016
Zëvendësministri i Punëve të Brendshme i Republikës së Kosovës, z. Valdet Hoxha, koordinatorët Kombëtar Anti-trafik të Shqipërisë, znj. Elona Gjebrea Hoxha dhe koordinatori i Malit të Zi, z. Zoran Ulama, nënshkruan sot në Tiranë deklaratën e...
27 Tet 2016
Agjensia Shtetërore Për Mbrojtjen e Fëmijëve ka publikuar në faqen zyrtare të internetit hartën elektronike të mbulimit të shërbimeve sociale në vend.  Harta përmban informacion lidhur me vendodhjen, llojin e shërbimit të ofruar, adresat dhe...
12 Tet 2016
Komisioni Parlamentar për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë, ditën e mërkurë, datë 12 tetor, 2016, ora 10.00, organizoi një seancë dëgjimore me grupet e interesit për projektligjin “SHËRBIMET E KUJDESIT SHOQËROR NË REPUBLIKËN E SHQIPËRISË”....
03 Mar 2016
Në datën 1 Mars 2016, Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë filloi promovimin e një plani mobilizimi për mbrojtjen e fëmijëve nga çdo formë e dhunës. Plani është rezultat i një bashkëpunimi disa mujor të këtij institucioni me partnerë lokalë dhe...
09 Shk 2016
Ekspertët në Shqipëri, veçanërisht punonjësit për mbrojtjen e fëmijëve dhe juristët, janë te shqetesuar që gjithmonë e më shpesh fëmijët në Shqipëri po behen viktima të pedofilise në internet. Shkaku kryesor është niveli shumë i ulët i vetëdijes mbi...
09 Shk 2016
Një marrëveshje ndërmjet institucioneve shqiptare dhe UNICEF u nënshkrua në konferencën dedikuar Sigurisë së Fëmijëve Online organizuar në ditën ndërkombëtare për Sigurine Kibernetike. Gjatë këtij evenimenti u prezantuan edhe platforma kombëtare...

Shërbimi i provës, 400 raste në 2015-n të të miturve të përfshirë në vepra penale

11 Jan 2016
Nëpërmjet këtij artikulli, televizioni Top Channel, sjell në dritë fenomenin e kriminalitetit mes moshave të reja në Shqipëri dhe numrat alarmuese ne rritje. Nga një analizë krahasuese, kur shërbimi i provës u krijua në vitin 2011 ka pasur 109 raste...
09 Jan 2016
Agjencia Shtetërore Shqiptare për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve dhe Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë shpërndanë certifikata mirënjohjeje për 120 vullnetarë të cilët ishin të përfshirë në fushatën e ndërgjegjësimit drejtuar nga...
16 Dhj 2015
Më 16 dhjetor 2015, Ministria e Rinisë dhe Mirëqenies Sociale, në bashkëpunim me Agjencinë Shtetërore për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijës dhe Këshillit të Evropës kanë organizuar prezantimin e Dokumentit Politik "E ardhmja e Sistemit të Integruar...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: