Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

21 items available. Click here to search.
07 Gsh 2019
Shumë fëmijë që kthehen në shkollë përballen me ngacmimin dhe mund të vuajnë nga ankthi, depresioni, ndjenja e turpit dhe probleme të tjera të rënda. Ngacmimi mund të ketë pasoja të menjëhershme dhe të gjata për shëndetin mendor të një të riu....
04 Kor 2019
Eurochild, rrjeti evropian për advokimin e fëmijëve, do të bashkohet me firmën më të madhe të ligjit në botë, Dentos, në një bashkëpunim strategjik të zhvilluar për të mirën e të drejtave dhe mirëqenies së fëmijëve në të gjithë Evropën. Dentos do të...
05 Nën 2018
Ministria Bullgare e Shëndetësisë do të zhvilloj një fushatë masive kundër përdorimit dhe përhapjes së narkotikëve nga studentët përgjatë vëndit, nëpërmjet Qëndrës Nacionale për Varësinë dhe 28 qëndrave të Parandalimit dhe Informimit. Në fokusin e...
11 Gsh 2017
Komuna e Prishtinës përmes një komunikate për media bën të ditur se lodrat e konfiskuara nga shitësit ambulant iu ka bërë dhuratë fëmijëve të “SOS” Fshatit. Në komunikatë thuhet se lodrat për fëmijë që janë konfiskuar kohëve të fundit nga Drejtoria...
02 Gsh 2017
Rreth dy milionë fëmijë në Britani të Madhe kanë një prind me një sëmundje mendore. 70% e këtyre fëmijëve zhvillojne edhe vete një crregullim te nje niveli te caktuar të shëndetit mendor.  rrëmujë veten e tyre. E megjithatë, askush nuk flet në...
25 Maj 2017
Çiklistë lokal organizojnë ngjarjen “Çiklizmi rreth Kosovës për Fëmijët” për të katërtin vit me radhë në ndihmë të “Aksionit për Nëna dhe Fëmijë”. Sfida edhe për këtë vit do të jetë çiklizmi rreth e rreth Kosovës për tre ditë duke u nisur nga...
27 Pri 2017
Të mësosh se si të jesh i/e lumtur në shoqërinë e vetëm vetes tënde është jetike për shëndetin mendor, shkruan Alana Kirk. Thuhet se heshtja është e artë dhe, ashtu si çdo prind do të pranonte, shpesh është e vështirë për t’u arritur. Shumica e të...
Blue Phone Bosnia-Herzegovina
06 Pri 2017
3 Prill, Budapest, Hungari: Pas reflektimit të gjatë dhe një procesi të vështirë vlerësimi të 35 propozimeve të marra, ChildHub është gati të shpallë fituesin e  Thirrje për projekte të vogla, inovative dedikuar fëmijëve të margjinalizuar. Eshtë...
27 Tet 2016
Agjensia Shtetërore Për Mbrojtjen e Fëmijëve ka publikuar në faqen zyrtare të internetit hartën elektronike të mbulimit të shërbimeve sociale në vend.  Harta përmban informacion lidhur me vendodhjen, llojin e shërbimit të ofruar, adresat dhe...
19 Kor 2016
GMA News Online raporton se Fondi për Fëmijë i Kombeve të Bashkuara (UNICEF) i ka bërë thirrje komuniteteve që të përqëndrohen në aftësitë, kur kemi të bëjmë me fëmijët me aftësi të kufizuara, si dhe të kujdesen për të drejtat e tyre, për ti kuptuar...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: