Lajme

Lexo lajmet e fundit për mbrojtjen e fëmijëve në Evropë

11 items available. Click here to search.
03 Qer 2019
Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (PACE),respektivisht Komiteti për Migracionin kohët e fundit shprehu shqetësimin e tij lidhur me kërcënimet e rënda me të cilat ballafaqohen fëmijët migrues gjatë udhëtimit të tyre drejt Evropës. Ai...
29 Maj 2019
  Eurochild, me 15 OJQ të tjera, po advokon për të krijuar një Intergroup të ri të të Drejtave të Fëmijëve në Parlamentin Europian. Në kuadër të kësaj fushate, qytetarëve europianë u kërkua të votonin për kandidatët e angazhuar për t'u bërë...
28 Maj 2019
Një artikull i kohëve të fundit nga Vera Messing dhe Bence Ságvári shpjegon motivet që qëndrojnë pas qëndrimeve dhe qëndrimeve kundër migrantëve. Artikulli, i botuar në faqen e internetit të Evropës Sociale, thotë se në kundërshtim me pritjet e...
19 Mar 2019
AL JAZEERA NEWS raporton se sipas një shoqate bamirësie në Mbretërinë e Bashkuar, mijëra fëmijë të shtetasve evropianë ose ata me shtetësi të BE-së  mund të pë sojnë  nga ngecjet e sistemit të regjistrimit të Mbretërisë së Bashkuar, pas Brexit....
16 Jan 2018
  Më 19 shkurt 2018, ju do të jeni në gjendje të bashkoheni me një trajnim falas online për kujdesin alternativ. Ky trajnim ju jep mundësinë të bashkoheni me mijëra kolegë që punojnë për të parandaluar ndarjen e panevojshme të fëmijëve nga familjet...
30 Gsh 2017
Në vitin 2011, Komisioni Evropian ngriti Kornizën e BE-së për Strategjitë Kombëtare të Integrimit të Romëve deri në vitin 2020. Ky njoftim për shtyp nga Komisioni i përshkruan gjetjet nga vlerësimi afatmesëm duke shqyrtuar se si vendet anëtare po i...
21 Qer 2017
Kjo deklaratë mbështetet nga KOMF dhe rrjetet e tjera të Eurochild në Europë. Procesi Brexit, deri më sot, injoroi zërat e fëmijëve dhe të rinjve. Fëmijët dhe të rinjtë në të gjithë BE-në do të jenë më të ndikuarit në afat gjatë nga votimi i Brexit...
28 Maj 2017
Megjithëse shfaqja e verës zakonisht jep shumë përfitime të ndryshme, një rezultat paradoksal është prodhuar kur diskutojmë krizën bashkëkohore të refugjatëve, siç tregohet nga The Irish Times. Ndërsa temperaturat rriten, po kështu rritet numri i...
01 Gsh 2016
The Wall Street Journal raporton se qeveritë evropiane po i humbasin gjurmët e një numri të madh të fëmijëve të cilët kanë hyrë në kontinent pa prindërit e tyre si refugjatë nga zonat e shkatërruara nga lufta në Lindjen e Mesme dhe më gjerë.
12 Pri 2016
Reuters raporton se kriza e refugjatëve në Evropë ka krijuar një "mundësi të madhe biznesi" për trafikantët e njeriut, dhe qeveritë duhet të zgjerojnë rrugët ligjore të hyrjes për ti mbrojtur fëmijët refugjatë, agjencia e fëmijëve e UN-it (UNICEF)...

Faqet

Ky projekt është financuar nga: